Banca Transilvania începe plăţile pentru antreprenorii care s-au înscris în programul de granturi

G.U.
Bănci-Asigurări /

Banca Transilvania începe plăţile pentru antreprenorii care s-au înscris în programul de granturi

Banca Transilvania va face primele plăţi până la finalul acestei săptămâni pentru microîntreprinderile, PFA-urile şi ONG-urile care au ales BT ca bancă parteneră în programul guvernamental Granturi nerambursabile pentru capital de lucru, conform unui comunicat de presă.Banca a alocat resurse pentru a asigura derularea rapidă a programului, iar banii să ajungă cât mai repede la antreprenorii eligibili. Peste 60% din firmele înscrise au ales Banca Transilvania în acest program.

Potrivit sursei citate, banca ia legătura în această perioadă cu firmele beneficiare pentru deschidere de cont şi/sau activarea produselor şi serviciilor BT care să le asigure derularea granturilor cu costuri reduse şi - în cea mai mare parte - paşii să fie online. Banca Transilvania transferă antreprenorilor eligibili banii de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în maxim 7 zile, iar toate tranzacţiile în/din subcontul de grant BT sunt gratuite. Pentru firmele care aleg să beneficieze de granturi pe Măsura a 3-a, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, BT este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare.

Firmele şi PFA-urile care nu lucrează cu BT - dar care au un singur asociat - pot deschide tot online cont curent, prin NEO Cont. Clienţii BT care nu au online banking vor primi în mod automat BT24. Banca deschide automat subconturile de grant clienţilor BT după ce primeşte lista beneficiarilor de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Antreprenorii au la dispoziţie un chatbot, Raul de la BT, prin care pot afla informaţii non-stop şi despre programul de granturi, prin Facebook Messenger, Skype şi pe WhatsApp (prin adăugarea în lista de contacte a numărului de telefon 0757 080 006). De asemenea, banca a pregătit pe site o secţiune dedicată acestui program, care cuprinde informaţii utile pentru clienţi, cum ar fi Ghidul pentru microgranturi şi Ghidul pentru grantul de capital de lucru, notează sursa citată.

Programul este iniţiat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 - 2020. Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri şi granturi pentru investiţii pentru IMM-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro