Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

Banca Transilvania îşi continuă achiziţiile în Republica Moldova

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Banca Transilvania îşi continuă achiziţiile în Republica Moldova

Grupul financiar din Cluj vrea să cumpere Microinvest, companie specializată în finanţarea microîntreprinderilor 

Banca Transilvania (BT) intenţionează să achiziţioneze 100% din capitalul social al Microinvest, companie specializată în finanţarea microîntreprinderilor, liderul pieţei financiare non-bancare din Republica Moldova, se arată într--un comunicat al instituţiei din Cluj remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ömer Tetik, Director General al Băncii Transilvania, a declarat: "Pasul pe care îl facem prin această nouă achiziţie arată angajamentul BT de a susţine cât mai mulţi antreprenori prin dezvoltarea activităţii de microfinanţare a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este oportunitatea pe care dorim să o valorificăm în favoarea clienţilor aflaţi la început de drum. Vom face acest lucru prin combinarea modelului de business pe care îl avem în România la BT Mic, cu cel al Microinvest, precum şi prin creşterea sinergiilor cu alte companii ale Grupului Financiar Banca Transilvania din Republica Moldova - BT Leasing şi Victoriabank".

În prezent, Banca Transilvania se află în etapa de solicitare a aprobării achiziţiei de către autorităţile de supraveghere din ţara noastră şi de către alte autorităţi relevante.

Microinvest are peste 25.000 de clienţi, aproape 200 de angajaţi, 13 sucursale şi a acordat de la înfiinţare şi până în prezent 30.000 de finanţări.

În evaluarea şi pregătirea tranzacţiei, Banca Transilvania a colaborat cu societăţi de avocatură şi consultanţi juridici din ţara noastră şi Republica Moldova, echipa de proiect fiind formată în principal din Filip & Company şi Vernon David şi asociaţii. KPMG şi EY au fost, de asemenea, parteneri în proiect.

Grupul financiar din Cluj activează în piaţa din Republica Moldova din 2008, mai întâi prin BT Leasing Moldova şi din 2018 prin Victoriabank.

BT Mic este start-up-ul de microfinanţare al Grupului Financiar Banca Transilvania, adresându-se firmelor cu o cifră de afaceri anuală de până la un milion de lei, indiferent de domeniul de activitate şi de forma de organizare.

BT Leasing Moldova este liderul companiilor de leasing din Republica Moldova, în funcţie de valoarea finanţărilor de mijloace fixe acordate în leasing, oferind produse şi servicii de finanţare pentru achiziţia de autovehicule, echipamente, utilaje şi imobile pentru persoane fizice şi pentru societăţi comerciale.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, fiind prima instituţie bancară comercială înfiinţată în Moldova, în 1989.

După primele nouă luni ale anului trecut, Banca Transilvania a raportat, la nivel consolidat, venituri operaţionale de 3,371 miliarde de lei, în creştere cu 3,53% faţă de cele din aceeaşi perioadă a lui 2018, în timp ce profitul net a urcat cu 26,4%, la 1,568 miliarde de lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

Valoarea de piaţă a instituţiei de credit din Cluj este de 13,66 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie