Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL asistă ROCA Industry pentru achiziţia a 70% din Eco Euro Doors

G.U.
Piaţa de Capital / 31 ianuarie

Ştefan Mantea (Senior Managing Associate)

Ştefan Mantea (Senior Managing Associate)

Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL a asistat ROCA Industry pentru semnarea contractului de achiziţie a 70% din capitalul social al Eco Euro Doors, producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, cu o experienţă de 27 de ani pe piaţă şi o cifră de afaceri de aproape 13 milioane euro în 2021, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei. Tranzacţia este supusă aprobării Consiliului Concurenţei.

ROCA Industry grupează sub umbrela unui holding specializat companii româneşti producătoare de materiale de construcţii (respectiv, BICO Industries şi Sarcom cărora li se adăugă acum Eco Euro Doors) şi urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti.

"ROCA Industry este, printre altele, despre parteneriat şi despre win-win. Echipa Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL a înţeles principiile noastre de business şi au dus tranzacţia spre finalizare, respectiv un parteneriat din care atât noi, cât şi vânzătorii, dar mai ales compania, avem de câştigat. Mulţumim echipei Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL pentru modul în care au înţeles particularităţile noastre, pentru deschidere şi pentru orientarea pro-business", a declarat Ionuţ Bindea, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Roca Industry.

"Mulţumim ROCA Industry pentru încrederea acordată. Este remarcabilă implicarea, agilitatea şi perseveranţa de care a dat dovadă întreaga echipă ROCA Industry pe parcursul negocierii tranzacţiei. Ne bucurăm că am avut ocazia să colaborăm şi să contribuim la consolidarea portofoliului Roca Industry", a spus Ştefan Mantea, Senior Managing Associate, Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL.

Potrivit sursei citate, echipa Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL care a asistat ROCA Industry în această tranzacţie a fost formată din Radu Diaconu (Partener Coordonator), Ştefan Mantea (Senior Managing Associate), Claudia Grosu (Senior Associate) şi Otilia Oglage (Associate).

Printre recentele tranzacţii de M&A în care a fost implicată echipa Băncilă, Diaconu şi Asociaţii SPRL se numără:

- Asistenţa oferită BlackPeak Capital în tranzacţia prin care fondul a investit în Verdino Green Foods

- Asistenţa oferită asociaţilor Smart Diesel în tranzacţia de vânzare a business-ului de carduri de carburant al Smart Diesel către grupul german DKV

- Asistenţa oferită asociaţilor GloriaFood în legătură cu vânzarea participaţiei lor către Oracle

- Asistenţa oferită Visionapartments în procesul de achiziţie a hotelului Majestic din Bucureşti

- Asistenţa oferită Grupului Electrica în procesul de fuziune a celor trei societăţi de distribuţie din cadrul grupului.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

16 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0705
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7936
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.0848

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro