Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Băncile chineze, îndemnate să reducă împrumuturile pentru sectorul imobiliar

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Băncile chineze, îndemnate să reducă împrumuturile pentru sectorul imobiliar

Autorităţile de reglementare din China îndeamnă băncille din ţară să limiteze împrumuturile pentru dezvoltatorii de proprietăţi imobiliare şi cumpărătorii de locuinţe chiar în condiţiile în care factorii de decizie iau măsuri pentru stimularea creşterii economice, anunţă Caixin.

Începând cu luna iulie, autorităţile de reglementare de la Beijing au făcut presiuni asupra băncilor să controleze amploarea şi creşterea creditelor acordate dezvoltatorilor şi debitorilor ipotecari, conform Caixin, care menţionează că băncile ale căror împrumuturi destinate dezvoltatorilor imobiliari depăşesc un anumit nivel, au fost îndemnate să nu mai acorde credite noi acestora.

Mai mulţi preşedinţi de filiale ai Industrial and Commercial Bank of China (bancă de stat) au declarat că sucursalelor lor li s-a spus să nu crească sau chiar să reducă creditele imobiliare.

La rândul său, un executiv al Shanghai Pudong Development Bank a afirmat că a fost informat că poate creşte moderat împrumuturile imobiliare dacă extinde creditele pentru producători şi întreprinderi mici şi micro.

Din martie, guvernul central al Chinei a spus în repetate rânduri că "locuinţele sunt pentru locuit, nu pentru speculaţii".

Autoritatea de reglementare bancară a elaborat din luna iulie planuri de inspecţie a 75 de bănci din 30 de oraşe ca să contracareze încălcarea normelor privind acordarea de împrumuturi către dezvoltatorii imobiliari şi cumpărătorii de locuinţe, potrivit sursei.

Inspecţia băncilor urmează unor măsuri care privesc finanţarea sectorului imobiliar, inclusiv presiuni pentru restricţionarea împrumuturilor.

Creşterea creditării sectorului imobiliar din China a încetinit deja în prima jumătate a anului, potrivit sursei citate. La sfârşitul celui de-al doilea trimestru, împrumuturile către sectorul imobiliar s-au situat la 11,04 trilioa-ne de yuani (1,55 trilioane de dolari), în creştere cu 14,6% faţă de acelaşi interval din 2018, dar cu 4,3 puncte procentuale sub creşterea din primul trimestru, potrivit datelor băncii centrale. Împrumuturile acordate consumatorilor pentru achiziţia de locuinţe au scăzut cu 0,3 puncte procentuale faţă de trimestrul întâi.

În schimb, banca centrală de la Beijing încurajează băncile să acorde împrumuturi către alte sectoare decât cel imobiliar.

Vinerea trecută, banca centrală a Chinei a redus rata pentru cerinţele de rezerve (RRR) ale băncilor cu 50 de puncte de bază sau o jumătate de punct procentual, eliberând lichidităţi de 126 de miliarde de dolari în sistemul bancar pentru sprijinirea economiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS