Abonament gratuit

Băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de joi

L.A.
Bănci-Asigurări /

Băncile nu au participat la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de joi

Băncile nu au participat ieri la sesiunea de oferte necompetitive aferentă licitaţiei de joi, când Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat 304 milioane de lei, la o dobândă de 4,47% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu o maturitate reziduală de 63 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi în valoare de 2,47 miliarde de lei de la băncile comerciale, în luna martie, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 1,8 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 270 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Faţă de luna februarie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 570 milioane de lei. Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cred ca Statul ar trebui sa ceara bancilor oferte in plic inchis ..sa se vada cam cat ofera bancile discount la dobanda (cu termene diferite pt fiecare banca in parte) .

    1. ”statul sa ceara”!

      Statul să ia!

      si bancile ar trebui sa accepte...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS