Bancpost a propus majorarea capitalului cu 216 milioane de lei

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 aprilie 2009

Bancpost a propus acţionarilor săi majorarea capitalul social cu 216,36 milioane de lei, până la 878,59 milioane de lei, prin emisiunea a 540,9 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 0,4 lei şi la un preţ de emisiune de 0,55 lei/acţiune.

Majorarea capitalului se va realiza prin conversia creanţelor lichide şi exigibile asupra Bancpost cu acţiuni ale acesteia sau prin noi aporturi în numerar din partea acţionarilor.

Acţionarii băncii urmează să analizeze, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 18 mai, propunerea de majorare a capitalului.

În cazul în care aceştia acceptă majorarea, acţiunile emise vor fi oferite spre subscriere în primul rând acţionarilor deja existenţi ai băncii la data de 18 mai, proporţional cu numărul de acţiuni pe care aceştia le deţin. Fracţiunile din acţiuni egale sau care depăşesc 0,5 se rotunjesc devenind o acţiune, iar cele sub 0,5 nu se iau în considerare, se clarifică în convocatorul pentru AGEA. Perioada de exercitare a dreptului de preferinţă al acţionarilor va fi de o lună, din ziua publicării deciziei în Monitorul Oficial.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţine 84,73% din capitalul social, în timp ce patru dintre cele cinci societăţi de inves­tiţii financiare (SIF) deţin 13,94% din acţiunile băncii.

EFG Eurobank a obţinut anul trecut, din afacerile din ţara noastră, un profit net de 27,3 milioane de euro, în scădere cu 5,86% faţă de anul precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro