Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

Bankia a vândut active toxice de 3 miliarde euro către Lone Star

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bankia a vândut active toxice de 3 miliarde euro către Lone Star

Banca spaniolă de stat Bankia a înstrăinat un portofoliu de active toxice cu o valoare brută de 3,1 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari) către două subsidiare ale fondului american de private equity Lone Star, anunţă Reuters, confirmând astfel informaţia publicată vineri în acest sens, citând surse anonime.

Vineri, Lone Star a refuzat să facă vreo declaraţie, iar Bankia a precizat într-o declaraţie către autoritatea de reglementare a pieţei de capital din Spania că a purtat negocieri pentru vânzarea unui portofoliu de bunuri imobiliare expropriate şi credite cu probleme, dar nu a oferit detalii.

Ieri, Bankia a anunţat că portofoliul înstrăinat include active executate silit cu o valoare contabilă de 1,65 miliarde de euro şi credite neperformante de 1,42 miliarde de euro.

Tranzacţia cu Lone Star ajută Bankia să-şi reducă stocurile de credite neperformante după ce sectorul imobiliar din Spania s-a prăbuşit în 2008, ducând economia în recesiune.

În urma afacerii, banca va avea provizioane adiţionale de circa 85 de milioane de euro în 2018. Totodată, înstrăinarea va avea un efect pozitiv asupra ratei de capital CET 1 (+ aproximativ 12 puncte de bază) şi implică generarea de economii brute de peste 200 de milioane de euro în trei ani după finalizarea tranzacţiei.

După ce a realizat, în 2012, o injecţie de capital de 22,4 miliarde de euro în Bankia, statul spaniol deţine 61% din această bancă. Instituţia financiară vrea să-şi diminueze deţinerea până la finele lui 2019, însă susţine că actualele condiţii de piaţă nu sunt bune.

Bankia are ca ţintă înstrăinarea de împrumuturi neperformante de 8,8 miliarde de euro până în 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS