Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BARBU, ALDE:"Ca preşedinte al AEP, nu am oprit niciun control la partidele politice"

T.T.
Anticorupţie /

Daniel Barbu (Sursa foto: Twitter)

Daniel Barbu (Sursa foto: Twitter)

Fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, candidat al ALDE pentru alegerile europarlamentare, a respins, astăzi, acuzaţiile DNA, precizând că nu a oprit niciun control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului său la AEP.

"Nu am stopat, oprit, blocat (...) niciun fel de control la niciunul dintre partidele politice pe durata mandatului meu ca preşedinte al AEP. (...) Faptele sunt evocate, după părerea mea, parţial şi în bună măsură distorsionat de către DNA", a afirmat Barbu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

DNA a anunţat, ieri, că Daniel Barbu este urmărit penal în dosarul în care a fost pus sub acuzare şi trezorierul PSD Mircea Drăghici.

Fostul preşedinte AEP este cercetat pentru fapta de neurmărire, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiilor (prevăzută de articolul 10, litera b, teza a II-a din Legea nr. 78/2000).

Procurorii spun că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 27 mai 2017 - 27 februarie 2019, în calitate de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Barbu nu ar fi urmărit, conform legii, destinaţia subvenţiilor acordate formaţiunilor politice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare notiunea de "suspiciune rezonabila " exista si in teoria si practica altor tari ? Conceptul mi se pare potential periculos ,pentru ca "rezonul"poate diferi de la om la om si chiar la acelasi om ,in functie de satisfactia sau partagul lui , pe scurt ,e imprecis si subiectiv si poate fi folosit in exces de procurorii arivisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS