BARNA:USR va contesta la CCR proiectele de modificare a Codurilor penale

L.I.
Politică / 24 aprilie 2019

Dan Barna (Sursă foto: Twitter)

Dan Barna (Sursă foto: Twitter)

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, astăzi, că USR va ataca la Curtea Constituţională proiectele de modificare a Codurilor penale, precizând că prin modificările adoptate România devine "un rai infracţional", informează Agerpres.

"Coşmarul început acum doi ani şi jumătate continuă. Vedem că astăzi a trecut de Parlament o formă de Cod de procedură penală şi o formă de Cod penal care, într-adevăr, nu conţine prevederi neconstituţionale observate de Curte, dar conţine o grămadă din celelalte porcării prin care România devine un rai infracţional. Vedem că au trecut două Coduri, astăzi practic în Parlamentul României a câştigat hoţia, astăzi, prin votul de astăzi, vedem cât de importante sunt alegerile din 26 mai, cât de important este ca cetăţenii români să iasă pe 26 mai la vot, să voteze la referendum, să voteze pentru Parlamentul European, pentru că România este într-un pericol mai mare ca niciodată în istoria ei să iasă din ceea ce înseamnă UE", a afirmat Barna, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a spus că vor exista reacţii pe plan european faţă de adoptarea Codurilor "împotriva recomandărilor Comisiei de la Veneţia, Comisiei Europene şi a partenerilor tradiţionali ai României".

"Toate aceste elemente arată că Liviu Dragnea nu mai are niciun fel de limită. Pentru el nu mai contează nimic altceva decât rezolvarea problemei penale cu care se confruntă şi pentru a-şi rezolva această problemă este dispus, şi astăzi a făcut-o în mod explicit, să sacrifice interesul României. România devine de astăzi un stat în care infractorii sunt practic într-un rai legislativ, infractorii sunt mângâiaţi şi încurajaţi prin aceste reglementări care toate, în ansamblul lor, nu fac decât să uşureze şi să simplifice efectele legii asupra infractorilor", a adăugat Barna, conform agenţiei.

"Vom ataca la Curtea Constituţională adoptarea de astăzi pentru a folosi toate resursele de care dispunem pentru a opri acest tăvălug pe care PSD - ALDE l-au declanşat asupra României şi iată, continuă cu fiecare zi de Parlament", a mai susţinut liderul USR.

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, proiectele de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Organul de ,, STAT " nu-s ,, FACE " până... Mita e la interferența cu STATUL.... ORGANUL vs ABUZ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro