Abonament gratuit

BĂSESCU:"Resping categoric acuzaţiile CNSAS"

I.M.A.
Politică /

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Traian Băsescu (Sursă foto: Twitter)

Fostul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric acuzaţiile CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, sub numele de cod Petrov. El susţine că CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ, transmite News.ro.

"Resping categoric acuzaţiile CNSAS!. Ce-i drept , în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul. Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide,Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii. CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ. În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea. Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluit de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine", afirmă Băsescu.

Fostul preşedinte anunţă că se va apăra de acţiunea CNSAS şi remarcă faptul că acest dosar s-a anunţat în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială, potrivit sursei citate.

"Şi mai este o certitudine : am vrut să nu mă implic în această campanile dar atacurile a tot soiul de interesaţi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS. PS - în timp ce "patrioţii furioşi" se străduiau să mă acuze acasă, la Strasbourg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop - Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate", conchide Traian Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat vineri calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, afirmând că ceea ce a făcut el nu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitateamai "Este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii", susţine fostul şef al statului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Gogosi,gogosi,gogosi! Toti elevii de liceu militar,la 15 ani,in clasa a ix a ,stiau ca ofiterul cu contrainformatiile militare facea parte din securitate.Iar el cu tata ofiter mapn nu stia la 21 de ani?Tot mincinos a ramas.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie