Abonament gratuit

BĂSESCU S-A ÎNTÂLNIT CU UNIONIŞTII "Trebuie creat un Minister al Reunificării"

Ziarul BURSA #Politică /

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, consideră că este nevoie de un Minister al Reunificării, afirmând că România nu pierde dacă se face unirea cu Republica Moldova, potrivit Agerpres.

Prezent ieri, la întâlnirea cu o delegaţie a unioniştilor, la sediul PMP, Băsescu a declarat: "Este mai mult ca niciodată nevoie să vorbim despre unire, pentru că atât timp cât nu vorbeşti, nici nu ţi se întâmplă. Trebuie vorbit, trebuie creat un Minister al Reunificării. Poate pasul următor ar trebui să fie să se utilizeze moneda românească, leul românesc, şi în Republica Moldova. România nu pierde nimic şi nici nu face acte de caritate dacă se face unirea. Dimpotrivă, câştigă în greutate".

Sâmbătă, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a organizat în Capitală marşul "Luptă pentru Basarabia", cerând politicienilor asumarea ca proiect de ţară a unirii României cu Republica Moldova.

Ieri, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a anunţat, printr-un comunicat de presă, că o delegaţie va avea consultări cu reprezentanţii PMP, ALDE, PSD, USR şi PRU. De asemenea, unioniştii au solicitat şi altor partide politice să dea curs invitaţiei de a purta discuţii pe marginea revendicărilor formulate la marşul "Luptă pentru Basarabia".

"Unirea trebuie să fie următorul proiect de ţară al României şi în acest sens avem propuneri concrete pentru cei care vor accede în noul Parlament de la Bucureşti", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, citat în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu vrea nimeni din Romania sa propuna conducerii tarii independente de la EST de Prut sa faca un REFERENDUM sau PLEBISCIT ? De ce sa nu faca un minister, precum cel propus, dar in Rep.Ungara, care apoi sa propuna un PLEBISCIT in ARDEAL cu ceea ce ar dori cei (romani, maghiari, tigani etc.) din Ardeal? Daca s-ar realiza aceste doua chestiuni, nu ar avea O MARE SURPRIZA clasa "politic conducatoare" din ROMANIA?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie