BASF şi BMW Group se bazează pe materii prime regenerabile pentru procesele de vopsire din industria auto

S.B.
Companii / 18 mai

BASF şi BMW Group se bazează pe materii prime regenerabile pentru procesele de vopsire din industria auto

BMW Group este primul producător de automobile care şi-a pus încrederea în produsele de acoperire OEM pentru automobile, mai durabile, certificate conform abordării BASF privind echilibrul biomasei.

BMW Group a ales să folosească în procesul de vopsire prin imersie catodică (KTL) electrocoat-ul CathoGuard® 800 ReSource de la BASF Coatings, în fabricile sale din Leipzig, Germania şi Rosslyn, Africa de Sud, şi stratul transparent iGloss® matt ReSource pe întreg continentul european. Utilizarea acestor versiuni de produse mai durabile pentru vopsirea vehiculelor permite economisirea a aproximativ 40% CO2 per strat de acoperire; ceea ce va reduce cantitatea de dioxid de carbon emisă în fabrici cu peste 15.000 de tone metrice până în 2030.

"Fiind cel mai mare furnizor de produse chimice pentru industria auto, suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem în a ne sprijini clienţii cu soluţii inovatoare, eficiente din punct de vedere ecologic. Abordarea echilibrului biomasei ne permite să creăm soluţii de acoperire mai sustenabile, păstrând, totodată, aceeaşi calitate. Suntem încântaţi că BMW Group a ales să joace un rol de pionierat în industria auto şi că produsele noastre sunt importante pentru a-l ajuta să-şi atingă obiectivele ambiţioase de sustenabilitate", a declarat dr. Markus Kamieth, membru al Consiliului Director Executiv al BASF SE.

"Prin reducerea consumului de materii prime fosile, putem conserva resursele naturale şi, în acelaşi timp, diminuăm emisiile de CO2. Pentru a realiza acest lucru, ne bazăm din ce în ce mai mult pe inovaţiile în sustenabilitate din reţeaua noastră de furnizori", a declarat Joachim Post, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Achiziţii şi Reţeaua de Furnizori. "Vopselele inovatoare pe bază de materii prime regenerabile reprezintă un pas important în această direcţie."

BMW Group produce, în medie, aproximativ 250.000 de vehicule în fiecare an în fabricile sale din Leipzig şi Rosslyn.

Fiind o tehnologie de protecţie împotriva coroziunii cu protecţie optimă a muchiilor, CathoGuard 800 e-coat ajută milioane de maşini să trăiască mai mult. Versiunea sa echilibrată din punct de vedere al biomasei, CathoGuard 800 ReSource, adaugă o amprentă redusă de carbon la eficienţa aplicării e-coat-ului pe materiale, fără a modifica formula produsului.

În abordarea BASF privind echilibrul biomasei, materiile prime regenerabile, precum biodieselul şi biometanul provenite din deşeuri organice, sunt folosite ca materii prime la fabricarea produselor chimice primare şi sunt introduse în producţia formulelor. Proporţia de materii prime regenerabile este apoi repartizată matematic anumitor produse comerciale, conform unei metode certificate. Acest model de atribuire este comparabil cu principiul certificatelor verzi. O certificare independentă confirmă că BASF a înlocuit cantităţile de resurse fosile necesare pentru produsul echilibrat din punct de vedere al biomasei comercializat, cu materii prime regenerabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Ziarul BURSA

05 iulie
Conferinţa “Piaţa financiar-bancară, la graniţa dintre pandemie şi război”
Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

04 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9448
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9342
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7408
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.8111

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro