BAT România a avut o contribuţie de 10,5 miliarde de lei la bugetul de stat în 2022

A.F.
Companii / 24 mai

BAT România a avut o contribuţie de 10,5 miliarde de lei la bugetul de stat în 2022

BAT este unul dintre cei mai mari contribuabili ai României, cu o contribuţie totală de 10,5 miliarde lei (2,1 miliarde euro) în accize şi taxe la bugetul de stat în 2022. Această sumă se adaugă la cele 24 miliarde de euro contribuţie directă a BAT la bugetul de stat în primii 25 de ani de activitate pe piaţa locală, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, BAT este cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului, cu o cotă de piaţă de peste 50%, un investitor strategic şi un angajator de top în România. Investiţiile totale ale companiei în fabrica din Ploieşti au depăşit pragul de 500 de milioane de euro de la construcţia sa în 1996. BAT a creat 3.000 de locuri de muncă în cele trei entităţi pe care le operează la nivel local (fabrica din Ploieşti, compania naţională de distribuţie şi centrul de servicii integrate), şi generează alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanţul valoric. Durata medie de vechime în cadrul companiei a unui angajat BAT este de peste 7 ani, ceea ce demonstrează că mediul de lucru este foarte apreciat de angajaţi.

"BAT are un impact important în economia românească şi ne dorim să continuăm să investim aici. În 2022 am marcat 25 de ani de prezenţă pe piaţa locală, România fiind una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT. Ca urmare a investiţiei noastre continue, suntem un partener strategic în economie, cu contribuţii semnificative la bugetul de stat, un angajator de top şi un partener de încredere al autorităţilor în combaterea comerţului ilicit. Păstrăm angajamentul ferm de construire a unui viitor mai bun (A Better Tomorrow), investind în continuare în transformarea afacerii noastre, în inovaţie şi în crearea de valoare adăugată pe termen lung şi în mod sustenabil în economia românească", a spus Jorge Araya, Director al Ariei Europa de Sud - Est în cadrul BAT

BAT este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum şi exportatori din România. 60% din volumele produse în fabrica BAT din Ploieşti, ţigări şi consumabile din tutun pentru glo, cel mai inovator dispozitiv care încălzeşte tutunul din portofoliul companiei, sunt exportate în peste 50 de ţări din întreaga lume. Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare fabrică a grupului din Europa şi între primele 5 din lume, menţionează comunicatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro