BAT şi ANPC:Toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori

Comunicate de presă / 10 august 2021

30.000 de magazine din România se alătură campaniei BAT şi ANPC de toleranţă zero faţă de comercializarea produselor cu nicotină către minori. Sancţiunile aplicabile pentru încălcarea legii ajung până la 15.000 de lei şi închiderea unităţii. Campania "Alege asumat un comportament comercial curat" se desfăşoară anual cu scopul de a preveni accesul persoanelor sub 18 ani la produse care nu le sunt destinate, conform unui comunicat remis redacţiei.

Întrucât niciun minor nu ar trebui să aibă acces la produse cu nicotină, ANPC pune la dispoziţia consumatorilor numărul de contact 021/9551 - Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza încălcarea legii. Conform legislaţiei în vigoare, pentru comercializarea produselor cu nicotină către persoane sub 18 ani ANPC poate dispune amenzi de până la 15.000 lei şi închiderea unităţii comerciale.

"Angajamentul nostru de a construi un viitor mai bun înseamnă şi să facem tot posibilul pentru a ne asigura că partenerii noştri cunosc şi îşi respectă obligaţia de a comercializa produse cu nicotină doar către adulţi şi de a refuza vânzarea lor atunci când au îndoieli asupra vârstei cumpărătorului", a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic şi Relaţii Publice în cadrul BAT Europa Centrală şi de Sud.

"Copiii sunt cei mai importanţi pentru noi, iar siguranţa şi sănătatea lor sunt o preocupare permanentă pentru ANPC. Prin tradiţie, instituţia noastră participă la această campanie, pe care o salut, şi consider deosebit de importantă respectarea legii care interzice accesul minorilor la produse cu nicotină. Cuvântul meu de ordine, în activitatea pe care o conduc, este RESPONSABILITATE, ceea ce cred că trebuie să guverneze activitatea fiecărui operator economic, inclusiv din acest domeniu", a declarat preşedintele ANPC, Claudiu Dolot.

În România, BAT a desfăşurat continuu în ultimii 20 de ani, cu rezultate dovedite, programe de informare şi educare a comercianţilor şi consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar şi la motivele pentru care minorii nu trebuie să aibă acces la produsele cu nicotină. Rezultatele acestor eforturi s-au concretizat în înjumătăţirea încercărilor de a consuma ţigarete în rândul minorilor în 2017 faţă de 2004 şi într-o reducere a numărului celor care fumează frecvent. România este una dintre ţările din Europa cu cei mai puţini tineri fumători, arată datele EUROSTAT şi Global Youth Tobacco Survey (GYTS), procente mai mici fiind înregistrate doar în Islanda şi Norvegia.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro