BAT şi Philip Morris România susţin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină

S.B.
Companii / 27 martie

BAT şi Philip Morris România susţin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină

BAT şi Philip Morris România susţin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină şi solicită Guvernului accizarea pliculeţelor cu nicotină, recent introduse pe piaţa din România, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Cei doi mari jucători de pe piaţa tutunului din România solicită Guvernului să taxeze echitabil toate categoriile de produse cu nicotină, inclusiv pliculeţele cu nicotină, recent introduse pe piaţa din România.

În prezent, în Romania, toate categoriile de produse cu nicotină sunt accizate corespunzător, singura excepţie fiind pliculeţele cu nicotină pentru uz oral. Deşi în fază incipientă, piaţa acestor produse care nu conţin tutun reprezintă o alternativă cu risc redus faţă de fumat pentru consumatorii adulţi.

"Este esenţial ca toate produsele cu nicotină să fie taxate ţinându-se seama de profilul lor de risc. Credem că un nivel al accizelor pentru produsele cu nicotină pentru uz oral comparabil cu cel aplicat ţigaretelor electronice va avea efecte pozitive atât pentru bugetul de stat cât şi pentru consumatori, care vor putea avea o mai mare încredere în produsele ajunse pe piaţa din România", au declarat reprezentanţii celor două companii.

În prezent, la nivelul Uniunii Europene, pliculeţele cu nicotină pentru uz oral sunt supuse accizelor nearmonizate în 6 state membre: Suedia, Italia, Danemarca, Letonia, Estonia şi Ungaria.

Ca urmare a investiţiilor în cercetarea şi dezvoltarea unor produse cu risc redus faţă de ţigarete, au fost lansate mai multe produse alternative menite a reduce rata fumatului. Pliculeţele cu nicotină sunt o categorie de produse folosite la scară largă în ţările scandinave. Suedia este considerată un model de urmat pentru felul în care produsele din tutun pentru uz oral pot contribui la reducerea fumatului. În 2022, doar 5,6% din populaţia Suediei mai fuma, cel mai mic procent din Europa. Renunţarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit "snus", care se comercializează acolo sub forma unor pliculeţe cu nicotină pentru uz oral. În prezent, aproximativ 14% din populaţia adultă a Suediei foloseşte în mod regulat pliculeţele cu nicotină pentru uz oral, conform Agenţiei de Sănătate Publică din Suedia.

Produsele cu nicotină pentru uz oral au fost recent incluse pe lista produselor care nu pot fi vândute către minori în România, alături de ţigaretele electronice, printr-o lege adoptată de către Parlamentul român. Pasul firesc următor este ca aceste produse să fie taxate, astfel încât statul român să aibă o evidenţă mai bună a produselor introduse pe piaţa din România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca pliculetele cu nicotina erau asociate cu imbolnavirea gingiilor , paradontoza sau cu se spune, care duce la caderea dintiilor si dupa caderea dintiilor apar alte probleme de sanatate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb