Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”Videoconferinţa “Managementul situaţiei de criză pentru industria energetică şi operatorii de infrastructură critică”

Baza de la Incirlik, alimentată din nou cu curent electric

G.F.
Internaţional /

Baza de la Incirlik, alimentată din nou cu curent electric

Baza aeriană turcă de la Incirlik utilizată de SUA şi de coaliţia împotriva grupării Stat Islamic este din nou alimentată cu curent electric, după ce acesta a fost tăiat în urma tentativa de puci de săptămâna trecută, a anunţat vineri comandamentul forţelor americane în Europa, relatează AFP.

Autorităţile turce îi suspectează pe militarii pucişti că au utilizat baza aeriană situată în sudul ţării pentru a alimenta cu carburant avioanele militare utilizate în timpul tentativei de lovitură de stat.

Mai mulţi ofiţeri turci din baza de la Incirlik au fost arestaţi de autorităţi.

După sistarea alimentării cu electricitate sâmbăta trecută, militarii americani au utilizat generatoarele de rezervă pentru a putea să continue să-şi desfăşoare operaţiunile aeriene împotriva organizaţiei Stat Islamic.

"Avem în continuare această capacitate" de generare autonomă "dacă electricitatea este din nou tăiată", a precizat comandamentul american într-un comunicat.

"Există un flux continuu de hrană caldă, apă şi carburant pentru a susţine personalul nostru din Turcia", se mai menţionează în textul citat.

În jur de 1.500 de militari americani sunt în prezent cantonaţi în baza de la Incirlik.

SUA utilizează baza aeriană pentru a desfăşura misiuni aeriene împotriva grupării Stat Islamic în Siria vecină. În acest scop sunt folosite drone, avioane de război electronic Prowler şi avioane de atac la sol A-10, aminteşte Agerpres.

SUA au condamnat tentativa de puci şi s-au ferit să critice măsurile excepţionale luate de autorităţile turce, în special epurarea masivă în rândul militarilor, judecătorilor şi funcţionarilor, precum şi plasarea în detenţie a peste 4.000 de persoane.

"Susţinem guvernul democratic (...) Condamnăm tentativa de puci", a declarat miercuri secretarul de stat american John Kerry, refuzând să comenteze epurările.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS