BCR a obţinut de la CE un grant în valoare de 1 milion de euro pentru susţinerea start-up-urilor inovatoare din UE

A.P.
Companii / 24 noiembrie 2020

BCR a obţinut de la CE un grant în valoare de 1 milion de euro pentru susţinerea start-up-urilor inovatoare din UE

BCR a fost selectată de Comisia Europeană în cadrul unui consorţiu ce a aplicat la iniţiativa "INNOSUP-10-2020 - Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs" pentru a primi un grant în valoare totală de 1 milion de euro. Fondurile vor fi utilizate pentru a susţine 15 start-up-uri şi 15 IMM-uri inovatoare din Uniunea Europeană, inclusiv România, în valorificarea activelor de proprietate intelectuală, potrivit unui comunicat de presă.

BCR a aplicat la program, ca parte a unui consorţiu cu experienţă extinsă în inovare, atât pe plan local, cât şi internaţional. Din acesta mai fac parte: bwcon GmbH (Germania), Iceberg Consulting SRL (România), Innova (Italia), Aster Capital Partners (Franţa), BUGNION S.p.A. (Italia), CNRS Innovation (Franţa) şi KMU FORSCHUNG (Austria).

Programul Leadership4SMEs, parte din iniţiativa INNOSUP-10-2020, a fost lansat de Comisia Europeană în 2019. Obiectivul general este de a dezvolta un program complet, care să permită IMM-urilor si startup-urilor inovatoare să-şi valorifice în mod eficient activele de proprietate intelectuală, crescând accesibilitatea la oportunităţi de finanţare corelate cu strategia de afaceri şi potenţialul pieţei. Acesta va fi susţinut de o platformă dedicată, autosustenabilă, iar firmele ce vor primi finanţare trebuie să fie stabilite în cel puţin 10 state membre ale UE sau ţări asociate programului Horizon 2020.

Ana-Maria Creţu, Şef Departament Social Banking BCR a declarat: "Suntem prima banca din România interesată să finanţeze echitabil şi activ companiile de tehnologie şi de aceea am aplicat la acest grant, pentru că ne va ajuta să găsim instrumente funcţionale în vederea evaluării şi dezvoltării activelor intangibile pentru startup-uri şi IMM-uri, fiind foarte valoroase pentru drepturile de proprietate intelectuală. Aplicarea la acest program de granturi este rezultatul experienţei acumulate în programul BCR- InnovX, acceleratorul lansat anul trecut pentru a sprijini antreprenorii români activi în tehnologie. În urma feedback-ului primit de la participanţi, ne-am dat seama că firmele care activează în această zonă au nevoie de îndrumare şi resurse atunci când vine vorba de finanţarea şi conceperea dreptului de proprietate intelectuală".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. grantul ala e defapt sa le regleze repede balanta... ca cica pentru start up... e partea a doua.

    Partea 1 e ca la active pe balanta erau in scadere si au reglat balanta cu acest grant... acum pot sa multiplice cu aceasta forma de "tb" alte credite varsate in piata. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro