BCR BANCA PENTRU LOCUINŢE:"Economisirea regulată pentru situaţia locativă a copiilor prinde rădăcini în comportamentul românilor"

Alexandru Costea
Bănci-Asigurări #Imobiliare / 9 noiembrie 2015

"Economisirea regulată pentru situaţia locativă a copiilor prinde rădăcini în comportamentul românilor"

Investiţia în casă nouă este considerată de multe familii o investiţie majoră iar familiile din România utilizează cadrul legal aplicabil sistemului BAUSPAR (economisire-creditare în scop locativ) pentru a-şi maximiza rezultatele economisirii prin încheierea de contracte de economisire-creditare tuturor membrilor unei familii, inclusiv copiii şi seniorii, reiese din studiile de piaţă derulate de BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL) cu sprijinul IRSOP.

Potrivit unui comunicat remis azi redacţiei, în portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există aproape 41.000 contracte (circa 10% din totalul contractelor) cu titulari minori (sub 18 ani).

"În acest context, cu unul din 10 contracte semnate în numele titularilor minori, România se înscrie în tendinţa pieţelor din UE unde sistemul de economisire-creditare funcţionează de zeci de ani, iar ponderea contractelor încheiate în numele copiilor este chiar dublă. Astfel, în Austria fiecare al cincilea contract de economisire creditare este semnat în favoarea unui copil, iar în Cehia fiecare al şaselea contract", arată BCR.

Conform studiilor de piaţă, din 1,8 milioane de gospodării urbane cu copii sub 18 ani, 1,19 milioane sunt gospodării cu un copil sub 18 ani, 550.000 sunt gospodării cu doi copii sub 18 ani şi 60.000 gospodării cu mai mult de trei copii sub 18 ani. Din totalul familiilor cu copii, peste 800.000 gospodării sunt interesate de încheierea unui contract de economisire-creditare pentru copii, invocând ca argumente "cumpărarea unei locuinţe", "posibilitatea de a lua un credit imobiliar", "fond de economisire în vederea obţinerii unui credit", conform analizei BCR.

"Astfel, investiţia economiilor şi accesarea unui credit pentru a fi investit în locuinţa comună devine un act de solidaritate între generaţii", reiese din studiile de piaţă derulate de IRSOP pentru BCR BpL.

"Românii vor să economisească pentru copii, motivaţia economisirii fiind însă diferită faţă de pieţele mai dezvoltate din UE: 60% dintre cei care economisiesc pun bani deoparte pentru situaţii neprevăzute, 34% pentru viitorul copiilor lor, iar 26% pentru renovarea/modernizarea locuinţei", consideră analiştii BCR.

Prin încheierea unui contract de economisire creditare, la împlinirea vârstei de 18 ani, un tânăr îşi poate investi banii în confortul locativ utilizând sumele acumulate, cât şi creditul cu dobânda fixă pe toată perioada de creditare. Banii pot fi utilizaţi pentru orice investiţie în domeniul locativ: extindere sau avans pentru o locuinţa. Conform sursei, sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ educă familiile - atât părinţii cât şi copii - să-şi planifice investiţiile în sporirea confortului locativ, se arată în studiul IRSOP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

26 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9423
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6194
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8107
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8196
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.1764

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro