Abonament gratuit

BCR - creştere de 73% a conturile de economii deschise în primul semestru

G.U.
Bănci-Asigurări /

BCR - creştere de 73% a conturile de economii deschise în primul semestru

Instrumentele de economisire puse la dispoziţie de Banca Comercială Română au cunoscut un avans consistent în prima jumătate a acestui an, în special în lunile marcate de pandemia de coronavirus. Astfel, BCR a înregistrat o creştere de 73% a conturilor de economii deschise în perioada ianuarie-iunie 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce depozitele au avansat cu 18% în aceaşi perioadă, comparativ cu intervalul similar din 2019, conform unui comunicat de presă.

93% dintre conturile de economii nou-deschise au fost operate complet digital, prin intermediul lui George (mobile & internet banking), ceea ce arată dispoziţia în creştere a clienţilor de a folosi servicii digitale, în paralel cu creşterea semnificativă a apetitului de economisire.

Alte evoluţii importante din perioada 1 ianuarie-30 iunie, în zona de operaţiuni persoane fizice:

- 28% din totalul creditelor acordate de BCR au fost contractate 100% digital, prin George;

- Creştere de peste 204% a deschiderilor de cont în valută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 25% fiind deschise digital;

- Avans de 166% a contractelor de direct debit, 31% fiind deschise digital, ceea ce confirmă apetitul în creştere al clienţilor pentru plăţi automate

Marian Ignat, Director Executiv Distribuţie Retail, Banca Comercială Română, a declarat: "Credem că românii au învăţat să fie mai ponderaţi, în ultimii ani, mai ales după criza din 2009. Cu lecţiile învăţate de-atunci, oamenii îşi doresc acum, mai mult ca oricând, să aibă la îndemână o plasă de siguranţă financiară, indiferent că e vorba de un depozit, un cont de economii sau orice alt instrument de economisire. În acelaşi timp, aceste evoluţii ne arată că transformarea digitală accelerată a BCR se află pe direcţia bună. Accesările în creştere ale serviciilor şi soluţiilor digitale ne confirmă că investiţiile majore pe care le-am făcut, în ultimii ani, au fost corecte, anticipative şi ne-au ajutat să le oferim clienţilor prin George convenienţa şi siguranţa de care au nevoie, mai ales în pandemie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

03 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8351
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1131
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4859
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3685
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.8073

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie