BCR este acreditată pentru procesul video de deschidere a contului 100% online pe platforma George

G.D.
Bănci-Asigurări / 26 iulie

BCR este acreditată pentru procesul video de deschidere a contului 100% online pe platforma George

Banca Comercială Română devine prima instituţie financiar-bancară din România, acreditată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), în baza noilor reglementări legale, pentru procesul video de deschidere a unui cont curent 100% online pe platforma de digital banking George, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, acreditarea ADR certifică faptul că BCR poate oferi, prin George, servicii bancare pentru care identificarea clienţilor este realizată la distanţă folosind mijloace video, cu respectarea noilor prevederi legale în vigoare din România. Avizul autorităţii este valabil pentru procesul de identificare a persoanelor fizice, atât în cazul deschiderii conturilor curente personale, cât şi a conturilor curente pentru întreprinderile mici şi mijlocii, indiferent de modalitatea de accesare a platformei, web sau mobil.

"Suntem foarte încântaţi că am reuşit să oferim principalului proces din George, cel de deschidere de cont, această recunoaştere oficială din partea Autorităţii pentru Digitalizarea României. Este o recunoaştere care le conferă clienţilor noştri o garanţie în plus în ceea ce priveşte siguranţa, confidenţialitatea şi, mai ales, maturitatea platformei noastre, care a fost consolidată şi perfecţionată permanent, în ultimii 4 ani, de la lansare. Totodată, este rezultatul muncii şi dedicării colegilor mei din BCR pentru dezvoltarea continuă a unei platforme de digital banking, ce stă ca reper inclusiv la nivel de grup", a declarat Dana Dima, vicepreşedinte Retail & Private Banking, BCR.

Procesul de deschidere 100% online a unui cont curent George durează aproximativ 10 minute şi este unul simplu şi intuitiv. Acesta începe pe site-ul www.bcr.ro şi acoperă câteva repere-cheie în deschiderea unei relaţii cu banca:

Introducerea informaţiilor personale sau de business, inclusiv cele de contact;

Verificarea numărului de telefonul furnizat;

Fotografierea şi trimiterea cărţii de identitate, cu OCR-izarea datelor (recunoaşterea optică a caracterelor);

Realizarea unei fotografii de profil (tip selfie);

Compararea automată a datelor biometrice;

Iniţierea unui apel video, prin intermediul platformei, pentru finalizarea procesului de recunoaştere a clientului;

Semnarea electronică calificată a a contractului digital de cont.

George este un ecosistem digital, care se transformă şi evoluează permanent. Astfel, George a adăugat mai bine de 250 de noi funcţionalităţi de la lansare, în octombrie 2018, şi se bucură de cel mai mare rating în rândul aplicaţiilor bancare din România în Google Play şi AppStore. Platforma George a fost proiectată de hub-ul de inovaţie de la Viena al Erste Group, cu implicarea mai multor tineri IT-işti români. George a fost dezvoltat complementar la nivel local de experţii BCR, într-un adevărat ecosistem digital, unic în Grupul Erste, care oferă online toate produsele de daily banking. În prezent, George are aproximativ 1,5 milioane de utilizatori activi în România, în creştere cu 20% an faţă de anul trecut, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sa ne spuna Banca cand va fi disponibila aplicatia BCR Broker cu care se lauda pe site, dar care nu exista!

    1. si da, am scris intentionat asa, pentru o sonoritate cat mai profunda!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro