BCR: Finanţare sindicalizată de 347 milioane de euro pentru Ameropa

F.D.
Bănci-Asigurări / 2 august

Finanţare sindicalizată de 347 milioane de euro pentru Ameropa

Grupul de companii Ameropa, din care fac parte Azomureş, producător de îngrăşăminte din România, Ameropa Grains, trader de cereale şi Chimpex au semnat un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 de milioane de euro, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sindicatul de bănci este format din Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali mandataţi iniţiali şi bookrunners împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti şi UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandataţi. BCR a acţionat în această tranzacţie şi ca agent de agent de documentaţie, de facilitate şi garanţii. De asemenea, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat drept consultant legal al creditorilor, iar Popovici Nitu Stoica & Asociaţii (PNSA) a acţionat în calitate deconsultant legal din partea împrumutaţilor.

Facilitatea sindicalizată, care a fost modificată şiprelungită, va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului Ameropa pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru. Documentaţia prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite grupului să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcţie de necesitaţile de finanţare generate de creşterea preţurilor la cereale şi îngrăşăminte.

Această tranzacţie confirmă sprijinul băncilor finanţatoare pentru consolidarea operaţiunilor strategice ale Grupului Ameropa în România, se mai arată în comunicat.

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro