BCR lansează plăţile către numerele de telefon, prin AliasPay

A.F.
Bănci-Asigurări / 17 mai

BCR lansează plăţile către numerele de telefon, prin AliasPay

Banca Comercială Română extinde ecosistemul digital George printr-o nouă funcţionalitate şi lansează plăţile intra şi interbancare prin intermediul numerelor de telefon. Astfel, clienţii BCR pot transfera bani, folosind doar numerele de telefon ale destinatarilor, fără a utiliza codul IBAN, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, opţiunea de plată funcţionează prin intermediul TRANSFOND şi este valabilă între băncile participante la serviciu şi între clienţii care şi-au dat acordul de a folosi AliasPay.

"Suntem bucuroşi să putem completa ecosistemul digital George cu o nouă funcţionalitate, absolut necesară în viaţa financiară a clienţilor noştri. Soluţia de plăţi prin numărul de telefon oferă clienţilor noştri simplitate, rapiditate şi siguranţă în ceea ce priveşte transferurile de bani, atât de la un cont BCR la altul, cât şi la celelalte bănci înrolate în sistem. Transferurile prin AliasPay presupun asocierea numărului de telefon cu un IBAN, iar clienţii BCR care îşi doresc activarea acestui serviciu îşi vor da acordul direct din George pentru înrolarea numărului şi, implicit, a IBAN-ului asociat în AliasPay. Sperăm ca această funcţionalitate să fie adoptată de cât mai mulţi actori de pe piaţa bancară, astfel încât gradul de acoperire să fie cât mai mare. De la lansare şi până în prezent, am introdus peste 270 de funcţionalităţi pe platforma George, a declarat Petruţ Lixandru, Şef Departament Canale Digitale de Distribuţie, BCR"

"Serviciul AliasPay se încadrează prin excelenţă în tipologia serviciilor aliniate exigenţelor clienţilor şi corespunzătoare evoluţiilor tehnologice, prin prisma experienţei plăcute pe care o oferă în utilizare, a uşurinţei în efectuarea unei plăţi între două conturi diferite. AliasPay a fost dezvoltat urmărind tendinţele europene şi internaţionale de iniţiere şi de confirmare a încasării plăţilor, în general de utilizare preponderentă a dispozitivelor mobile pentru o gamă foarte variată de activităţi. Odată cu aderarea BCR la AliasPay şi utilizarea pe scară din ce în ce mai extinsă a serviciului, va fi generat un avantaj important pentru consumatorii de servicii de plăţi din România, prin prisma creşterii adresabilităţii şi a cererii pentru plăţile de acest tip. Încurajăm toate instituţiile de plată să adopte serviciul, pentru generalizarea plăţilor între conturi distincte fără utilizarea codului IBAN. Apreciem parteneriatul cu BCR inclusiv pentru furnizarea acestui serviciu şi adresăm mulţumiri echipei de proiect, spune Sabin Carantină, Director General al TRANSFOND"

Funcţionalitatea AliasPay se activează din magazinul platformei digitale George, prin asocierea numărului de telefon cu contul IBAN pe care utilizatorul vrea să primească bani. Pentru a transfera bani utilizând numărul de telefon, beneficiarul plăţii trebuie să aibă activă, la rândul său, funcţionalitatea AliasPay.

Odată cu aderarea BCR la AliasPay, cota de piaţă acoperită de participanţii la acest serviciu ajunge la aproximativ 45% din piaţa plăţilor interbancare de retail, fără card, din România.

Nivelul de securitate şi disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcţionarea Casei de compensare a plăţilor interbancare, TRANSFOND punând la dispoziţie, în cazul AliasPay, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro