BEC a stabilit cum votează alegătorii privaţi de libertate

E.D.
Miscellanea / 27 martie 2014

Alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care sunt în executarea unei pedepse privative de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale vor vota prin intermediul urnei speciale, potrivit unei decizii de joi a Biroului Electoral Central (BEC).

BEC precizează că directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deţinere sunt obligaţi să aducă la cunoştinţa alegătorilor menţionaţi, "cu suficient timp înainte de ziua de referinţă", faptul că pot vota prin intermediul unei urne speciale la alegerile europarlamentare.

Cererile de votare prin intermediul urnei speciale se fac în scris de către persoanele menţionate şi se depun la directorii penitenciarelor sau ai locurilor de deţinere, cel mai târziu cu două zile înainte de ziua de referinţă, mai precizează BEC.

Cererea de votare prin intermediul urnei speciale de către alegător trebuie datată şi semnată olograf şi va cuprinde numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate, în timp ce cererea de votare prin intermediul urnei speciale formulată de alegătorul comunitar trebuie datată şi semnată olograf şi va cuprinde numele, prenumele, data naşterii, codul numeric personal, domiciliul, seria şi numărul actului de identitate.

De asemenea, cel mai târziu în preziua votării, directorul penitenciarului sau al locului de deţinere "asigură depunerea cererilor întocmite la biroul electoral al secţiei de votare în a cărei rază teritorială se află penitenciarul sau locul de deţinere respectiv".

Conform aceleiaşi decizii, în ziua votării, directorul penitenciarului sau al locului de deţinere, după caz, permite accesul biroului electoral al secţiei de votare care se deplasează cu urna specială şi cu o ştampilă cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare votării, într-un spaţiu special amenajat pentru votare, care trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

BEC mai precizează că persoanele în cauză pot vota numai în baza unui act sau document de identitate valabil. În acest sens, directorul penitenciarului sau al locului de detenţie îi eliberează temporar, numai pentru exercitarea dreptului de vot, actul sau documentul de identitate valabil în dosarul individual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro