Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Beijingul anunţă o ridicare "în etape" a taxelor vamale punitive în războiul comercial cu SUA

D.D.
Internaţional /

Beijingul anunţă o ridicare "în etape" a taxelor vamale punitive în războiul comercial cu SUA

China a anunţat joi că a ajuns la un acord cu Statele Unite în vederea unei ridicări "în etape" a taxelor vamale punitive pe care şi le-au impus reciproc - o ridicare care nu a fost confirmată imediat de Washington -, în contextul în care Beijingul şi Washingtonul depun eforturi să finalizeze un acord cu privire la diferendul lor comercial, relatează AFP.

Cele două puteri sunt angajate din 2018 într-un război comercial purtat cu lovituri de taxe vamale, al cărui efect asupra economiei mondiale şi încrederii investitorilor se face simţit dur.

Chinezii şi americanii au anunţat, însă, că vor să ajungă la un acord preliminar în noiembrie.

În cazul în care va fi confirmat de către Statele Unite, acest angajament cu privire la taxele vamale ar putea să fie unul dintre ultimele semnale ale unei "încălziri" a relaţiilor Beijingului şi Washingtonului.

Vicepremierul chinez Liu He, care conduce negocierile comerciale ale Chinei, a discutat săptămâna trecută cu omologul său american Robert Lighthizer şi secretarul american al Trezoreriei Steven Mnuchin, într-o convorbire la telefon catalogată drept "constructivă" de ambele părţi.

Iniţial, preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping ar urma să semneze la jumătatea lui noiembrie un acord preliminar, în marja Summitului Ţărilor Riverane la Pacific (APEC), în Chile.

Însă acest eveniment a fost anulat din cauza crizei sociale care zguduie această ţară.

Trump a anunţat că cele două ţări sunt "pe cale să aleagă un nou loc" în vederea ceremoniei de semnare.

Un acord - chiar şi parţial - ar permite o asigurare a pieţelor mondiale şi ar marca un "armistiţiu" în războiul comercial bilateral, lansat în martie 2018 de către locatarul Casei Albe cu scopul de a pune capăt unor practici comerciale pe care le denunţă drept "neloiale".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS