BEJ Mureş va sesiza poliţiei posibile semnături false pe listele ARN

A.P.
Anticorupţie / 28 octombrie 2020

BEJ Mureş va sesiza poliţiei posibile semnături false pe listele ARN

Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie Mureş a hotărât, în unanimitate, să sesizeze Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) după ce pe listele de susţinători depuse de Alianţa Renaşterea Naţională (ARN) pentru Senat şi Camera Deputaţilor au fost descoperite semnături asupra cărora există suspiciunea că ar putea fi falsificate, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al BEJ Mureş, judecătorul Ionuţ Pavel, a declarat, pentru AGERPRES, că, după ce candidaturile ARN au fost admise, au fost verificate listele de semnături şi au fost descoperite o serie de elemente care au stârnit suspiciunea.

"În urma depunerii listei de susţinători ai formaţiunii Alianţa Renaşterea Naţională, în urma studierii listei de candidaţi am remarcat anumite neconcordanţe care ar consta în faptul că sunt semnături adunate din localităţi din afara judeţului Mureş, cum este Târgu Jiu, în care la toate cele 10 poziţii din lista de susţinători figurează cărţi de identitate cu serie de Mureş. Mai este localitatea Cordeni din judeţul Vaslui, unde, la fel, toate cele 10 poziţii ale susţinătorilor au serie şi număr de carte de identitate din Mureş. De asemenea, unele semnături prezintă, în opinia noastră - pentru că Poliţia va stabili dacă se confirmă sau nu, noi, deocamdată ne dăm doar cu părerea - prezintă similitudini în proporţie de 80-90% în sensul că arată de parcă ar fi executate de aceeaşi mână, cu acelaşi scris caligrafic. Mai există liste de susţinători în care la rubrica data naşterii figurează doar anul naşterii, de foarte multe ori ani consecutivi, iar în unele situaţii numele susţinătorilor au fost scrise cu acelaşi instrument de scris şi acelaşi scris caligrafic. Aici am hotărât noi să ne oprim. După ce am observat, am supus votului membrilor BEJ, care în unanimitate au votat pentru sesizarea Poliţiei. Procesul verbal al şedinţei există, în schimb sesizarea încă nu a fost trimisă, fiindcă se lucrează la ea", a precizat judecătorul Ionuţ Pavel.

Potrivit documentelor depuse de ARN la BEJ Mureş, pentru Camera Deputaţilor candidează Şandra Nicolae, iar la Senat, Jere Ibolya.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

22 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1431
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7465
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.9350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro