Beltrame Group a finalizat achiziţia Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte

G.B
Companii / 17 martie

Beltrame Group a finalizat achiziţia Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, a finalizat achiziţia activelor funcţionale de producţie ale Combinatului de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, prin încheierea documentelor de transfer a dreptului de proprietate ṣi plata integrală a preţului în sumă de 38,3 milioane de euro + TVA. AFV Beltrame Group, care deţine în ţara noastră şi laminorul Donalam din Călăraşi, urmăreşte să transforme COS Târgoviṣte într-o unitate de producţie de oţeluri speciale competitivă la nivel european. Astfel, în următorii 4 ani vor fi investiţi aproximativ 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, respectiv oţelăria şi laminoarele, şi aproximativ 40-50 milioane euro în asigurarea capitalului de lucru, conform unui comunicat remis redacţiei .

"Achiziţia COS Târgovişte este un pas important pentru strategia de extindere a activităţii grupului Beltrame în România şi confirmă angajamentul nostru pe termen lung faţă de dezvoltarea sectorului siderurgic pe plan local. COS Târgovişte are o istorie bogată în industria siderurgică, aşadar suntem onoraţi de oportunitatea de a revitaliza acest colos în domeniu. Ne aşteptăm să începem producţia în oţelăria existentă şi în cele două laminoare la începutul lunii iunie, pentru a livra pe piaţa internă fier-beton şi sârmă laminată şi a pune capăt dependenţei pieţei de importuri, mai ales în contextul conflictului din Ucraina.", declară Carlo Beltrame, Group Business Development în cadrul AFV Beltrame.

Potrivit sursei citate, pentru început, la COS Târgovişte se va produce oţel beton, iar odată cu avansarea lucrărilor de modernizare şi formarea forţei de muncă, acesta va reveni la producţia de oţeluri speciale pentru care a fost construit iniţial. Redeschiderea unităţii de producţie va genera, în viitorul apropiat, aproximativ 450-500 de locuri de muncă noi, urmând ca ulterior să se ajungă la aproximativ 1.000 de locuri de muncă. În prezent, în cadrul COS Târgovişte mai lucrează aproximativ 70 de angajaţi, în principal pentru ţinerea în funcţiune a reţelelor de utilităţi şi conservarea echipamentelor.

Pe 16 martie, reprezentanţii Grupului Beltrame au avut o întâlnire cu premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, ca urmare a finalizării achiziţiei COS Târgovişte. Premierul a subliniat sprijinul pe care Guvernul României îl acordă dezvoltării investiţiilor în industrie, pentru modernizarea economiei naţionale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români şi a unor produse cu valoare adăugată ridicată pentru piaţa locală şi europeană.

AFV Beltrame Group este prezent pe piaţa oţelului din România din 2007 şi deţine laminorul Donalam din Călăraşi, specializat în producţia de bare de oţel special laminate la cald, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole. Donalam a incheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 118 milioane euro, în creştere cu 90% faţă de 2020 şi un volum de vânzări de aproximativ 159.000 tone de bare de oţel. Compania estimează o cifră de afaceri de peste 160 de milioane de euro în 2022, cu o creştere de 30% şi un volum de vânzări de aproximativ 170.000 de tone de bare de oţel. În prezent, compania deţine peste 340 de angajaţi, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bravo si felicitari! traiasca parteneriatul strategic dintre romania si italia !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

01 Iul. 2022
Euro (EUR)Euro4.9461
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7286
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9311
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7088
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.0029

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro