BEN LAIDLER, ETORO:"Meta Platforms creşte în popularitate în rândul investitorilor pe platforma eToro"

S.B.
Piaţa de Capital / 13 ianuarie

"Meta Platforms creşte în popularitate în rândul investitorilor pe platforma eToro"

Popularitatea Meta Platforms (fostă Facebook) în rândul investitorilor individuali la nivel global a crescut în cel de-al patrulea trimestru al anului 2021, după ce gigantul tech s-a repoziţionat ca lider în sectorul emergent al metaversului, o lume conectată cu ajutorul realităţii virtuale care a fost proiectată să revoluţioneze modul în care facem cumpărături, lucrăm şi socializăm. Datele platformei globale de investiţii eToro arată că Meta a urcat de pe locul 13 în trimestrul al treilea pe locul şase în ultimul trimestru din 2021.

Ben Laidler, strategul pentru pieţe globale al eToro, comentează: "Popularitatea în creştere a Meta Platforms în rândul investitorilor ar putea fi uşor surprinzătoare, având în vedere că a rămas în urma pieţei în trimestrul al patrulea. Cu toate acestea, există o serie de motive pentru care mai mulţi investitori individuali deţin acţiunile.

În primul rând, la un preţ de 23 de ori mai mare decât câştigurile consensuale din 2022, este cea mai ieftină dintre toate acţiunile majore din domeniul tehnologiei din SUA, cu o evaluare aproape în linie cu cea a S&P 500 în general, dacă ne uităm la raportul preţ - beneficiu. În al doilea rând, compania a renunţat la numele de Facebook şi s-a ancorat de un sector în devenire, care începe să provoace un entuziasm real în rândul multor investitori.

Metaversul este o oportunitate, cu un potenţial de creştere uriaş, iar faptul că Meta şi-a pus marca şi resursele în spatele acestuia va fi un mare catalizator pentru dezvoltarea sa. Şi, deşi nu este singura companie care explorează acest domeniu, va fi, fără îndoială, unul dintre principalii jucători."

Companiile de creştere rămân foarte populare în rândul investitorilor şi domină topul celor mai deţinute 10 acţiuni pe eToro, în ciuda temerilor legate de creşterea inflaţiei şi a ratelor dobânzilor.

Banca Angliei a devenit luna trecută prima mare bancă centrală care a majorat ratele dobanzilor de la minimele record, în timp ce Rezerva Federală a SUA a avertizat investitorii să se aştepte la trei majorări de dobanzi cheie în acest an.

In ciuda avertismentul FED, compania de vehicule electrice Tesla a ramas in topul celor mai deţinute acţiuni pe platforma eToro la nivel global la sfarsitul trimestrului 4, în timp ce rivala sa din China, Nio, ocupa locul 2.

Uriaşii tech Amazon (al treilea cel mai deţinut în T4), Apple (locul 4), Alibaba (locul 5), Microsoft (locul 8) şi Alphabet (locul 9), compania-mamă a Google, şi-au păstrat poziţiile în top 10 la sfârşitul T4.

În România, Nio şi-a păstrat statutul de cea mai populară acţiune în rândul utilizatorilor eToro. Intrată în top după listarea de anul trecut, compania UiPath, născută în România, dar şi Tesla şi-au păstrat de asemenea poziţiile din clasament, ocupând locul al doilea şi al treilea, în timp ce Meta Platforms (fosta Facebook) a intrat în top, urcând de pe poziţia 19 în Q3 pe locul 9 în clasament în T4.

Companii precum Apple (locul 4), GameStop (locul 5), Palantir Technologies (locul 6), Alibaba (locul 7), Amazon (locul 8) şi BioNano Genomics (locul 10) se menţin în continuare în top zece cele mai deţinute acţiuni, demonstrând că investitorii români urmează trendul global.

Laidler adaugă: "Rezerva Federală a SUA a semnalat că este pregătită să majoreze ratele dobânzilor de trei ori în acest an. În mod normal, te-ai aştepta ca investitorii să ţină cont de aceste avertismente şi să renunţe la acţiunile de creştere şi să se orienteze către acţiunile de valoare, însă datele noastre arată că acest lucru nu se întâmplă în mod clar.

Şase dintre primele 10 cele mai deţinute acţiuni de pe platforma eToro la nivel global, la sfârşitul celui de-al patrulea trimestru sunt ceea ce aş numi "noile mijloace de apărare" ale Big Tech. Sau, cu alte cuvinte, companii care au poziţii dominante pe piaţă, o creştere puternică, marje ridicate şi bilanţuri puternice. Deşi pot avea evaluări ridicate, investitorii încep să le vadă ca pe nişte acţiuni pentru orice fel de perioade, capabile să navigheze cu succes indiferent de ce le aruncă în faţă Fed sau economia.

În plus, investitorii încearcă să depăşească inflaţia, care se situează la un maxim al ultimilor 40 de ani în SUA. Având în vedere că acţiunile de creştere continuă să depăşească piaţa în general, este logic ca investitorii să le vadă ca fiind cel mai bun mod în care să îşi păstreze banii în acest moment."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ben laidler?? sigur nu e bin laden?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro