Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Benjamin Netanyahu a solicitat puterilor mondiale să refuze un dialog cu Iranul

M.A.
Internaţional /

Benjamin Netanyahu (Sursă foto: Twitter)

Benjamin Netanyahu (Sursă foto: Twitter)

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a solicitat, joi, puterilor mondiale să refuze începerea unui dialog cu Iranul, după ce preşedintele american Donald Trump a spus că s-ar putea întâlni cu omologul său, Hassan Rouhani, pentru a rezolva criza privind proiectul nuclear al Teheranului şi sacţiunile impuse ţării, informează News .ro.

În drum spre Londra, unde a fost aşteptat de prim-ministrul Boris Johnson şi, mai târziu, s-a întâlnit cu secretarul de stat american pe probleme de apărare, Mark Esper, Netanyahu a declarat reporterilor: "Nu este momentul să avem discuţii cu Iranul. Este momentul să creştem presiunea asupra Iranului".

Liderul israelian, care se află acum în campanie pentru alegerile din 17 septembrie, l-a sfătuit şi pe Emmanuel Macron în legătură cu Iranul. Însă comentariile lui de joi sunt o premieră în ceea ce priveşte relaţia dintre politicianul de dreapta şi Trump.

Miercuri, preşedintele american a spus că "orice este posibil" în legătură cu o posibilă întâlnire cu Rouhani la următoarea adunare generală a ONU de la New York.

Teheranul a respins orice negociere cu Washingtonul, până ce Trump nu va renunţa la sancţiunile impuse după ce Statele Unite au ieşit anul trecut din Acordul nuclear semnat în 2015.

Iranul a transmis că, începând de vineri, va începe să dezvolte centrifuge pentru a accelera îmbogăţirea uraniului, care poate produce combustibil şi poate fi folosit pentru bombe atomice. Iranienii neagă faptul că urmăresc să construiască arme nucleare.

Netanyahu a numit această mutare "o altă încălcare, o altă provocare venită din partea Iranului, de data aceasta în urmărirea de arme nucleare".

La întâlnirea cu Johnson din Downing Street, Netanyahu l-a lăudat pe liderul britanic pentru "sprijinirea securităţii Israelului".

Pentru întâlnirea cu Esper, l-a adus şi pe comandatul forţelor aeriene israeliene.

Ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a declarat pentru Ynet TV că Netanyahu şi Esper vor discuta despre "tot ce se întâmplă în spaţiul dintre Siria, Liban şi Irak".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS