Bento raportează o creştere cu 71% a veniturilor din exploatare în primul semestru din 2023

T.B.
Piaţa de Capital / 20 septembrie

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento şi Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru executiv al Consiliului de Administraţie

Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento şi Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru executiv al Consiliului de Administraţie

2B Intelligent Soft (Bento, Intellectually Curious, BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, raportează venituri din exploatare de 23,2 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creştere cu 71% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 5,9 milioane de lei, o apreciere cu 132% comparativ cu primele şase luni din 2022, se arată într-un comunicat al Bento, remis redacţiei.

"În prima jumătate a anului 2023 am continuat să lucrăm în acelaşi ritm dinamic cu care suntem obişnuiţi şi să fim alături de clienţii noştri în proiectele lor de automatizare şi optimizare a afacerilor. Suntem încântaţi de realizările din această perioadă, în special într-un context dificil prin care trece industria de tehnologie la nivel global, evidenţiat de numărul masiv de companii internaţionale care au anunţat disponibilizări la nivelul angajaţilor şi reducerea numărului de proiecte. Prin urmare, rezultatele aferente primului semestru din 2023 reflectă calitatea serviciilor şi soluţiilor Bento care adaugă valoare activităţii clienţilor noştri şi confirmă încrederea acestora în expertiza noastră", a declarat Radu Scarlat, Preşedinte al Consiliului de Administraţie Bento, potrivit comunicatului.

Compania informează că cifra de afaceri a companiei a contribuit cu 16 milioane de lei la veniturile din exploatare, în creştere cu 35%, în timp ce veniturile din producţia de imobilizări necorporale s-au ridicat la 6,8 milioane de lei, o majorare cu 281%, faţă de prima jumătate a anului trecut. Aceste venituri reprezintă investiţiile în propriile produse software, mai precis dezvoltarea platformei software modulare integrate, în contextul proiectului pe fonduri europene al Bento, în valoare totală de 25 de milioane de lei, se mai arată în comunicat.

În primele şase luni ale anului, compania a continuat activitatea la nivelul proiectelor mari, precum proiectul de finanţare "Platformă pentru Transformarea Digitală Modulară în Mediul Enterprise şi Sectorul Public", în valoare totală de 25 milioane de lei, dintre care aproximativ 15 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, proiectul OMEPA, un contract în valoare totală de 1,7 milioane de euro şi în care compania este responsabilă de livrarea unei soluţii IT complexe compusă din echipamente hardware şi execuţia de servicii asociate şi proiectul DEER, contract cu o valoare totală de 32 milioane de lei unde compania implementează soluţia proprie, Bento FSM, transmite sursa precizată.

De asemenea, pe lângă proiectele menţionate, în primul semestru din 2023, Bento a fost implicată şi în alte proiecte cu companii din industrii diverse, precum telecomunicaţii, distribuţie, media, FMCG sau producţie de alimente. În cadrul acestor proiecte compania a implementat şi furnizat diverse soluţii, respectiv servicii Bento, se mai arată în comunicat.

"În prima jumătate a anului ne mândrim atât cu rezultate operaţionale deosebite, susţinute de eforturi substanţiale în zona de execuţie, cât şi cu aducerea de contracte şi clienţi noi şi atingerea obiectivelor de dezvoltare a afacerii pe care ni le-am propus. Acest echilibru între cele două aspecte ale afacerii noastre ne confirmă poziţia în piaţă şi ne dă curajul să facem paşi mari pe drumul pe care l-am ales", a declarat Vlad Bodea, cofondator Bento şi membru executiv al Consiliului de Administraţie, informează comunicatul.

În data de 14 septembrie 2023, Bento a anunţat semnarea unui contract semnificativ cu o companie multinaţională din domeniul petrol şi gaze, a cărui valoare este de aproximativ 4,1 milioane de dolari, conform sursei citate. Acest contract, ce prevede furnizarea de servicii de gestionare a infrastructurii IT de către Bento pentru compania respectivă marchează o etapă esenţială în consolidarea poziţiei Bento pe piaţa IT din România, dar şi din regiune, mai arată datele comunicatului.

În ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul acesta, având în vedere magnitudinea contractului semnificativ din 14 septembrie, compania nu exclude posibilitatea unei revizuiri a acestuia, echipa de management având în analiză impactul acestui contract, dar şi derularea proiectelor şi a contractelor existente pentru restul anului 2023, informează compania. Bugetul de venituri şi cheltuieli al Bento, aşa cum a fost aprobat de către acţionari în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din aprilie 2023 prevede venituri totale de 46,7 milioane de lei, EBITDA de 11,8 milioane de lei şi profit net de 9,3 milioane de lei. În cazul în care se vor impune modificări la nivelul bugetului, compania va informa piaţa prin intermediul unui raport curent sau prin raportul financiar aferent T3 2023, atunci când va avea finalizată analiza menţionată anterior, aşa cum se arată în comunicat.

Bento este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022, fiind una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. În prezent, Bento are o capitalizare de piaţă de 78 de milioane de lei, conform comunicatului.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. Numerar net din activități de exploatare 2.287.775

  Achiziții de mijloace fixe (6.929.751) 

  1. Casa si conturi la banci de ce scade groaznic?

   achizitia de mijloace fixe 6.9 milioane ron care apare pe Cashflow cred ca are legatura cu Veniturile din producția de imobilizări necorporale (6.7 milioane ron). Aceste venituri au legatura cu, si copy paste din raport - dezvoltarea "Platformei pentru Transformare Digitală Modulară în Mediul

   Enterprise și Sectorul Public", finanțată în cadrul Programului Operațional Competitivitate 

   (POC). Din cele aproximativ 25 de milioane de lei aferente acestui proiect, aproximativ 15

   milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. 

   asa zice

  La capitalizarea actuală și la profitul previzionat a se obține la sfârșitul anului, PER-ul ar fi de doar 7, ceea ce este foarte bine pentru o companie din acest domeniu - cel mai mic PER din sectorul IT listat la BVB. Exceptând Arobs care are o lichiditate mai ridicată, CC, AST sau BENTO au în general o lichiditate redusă, iar cotația se mai trezește din amorțeală doar când se mai semnează vreun contract sau se raportează rezultatele financiare periodice.

  Bento e una dintre cele mai ieftine companii de pe bursa, din sectorul IT. Probabil vor face un 10-11 milioane lei profit net, deci are un per de 7-8 cu rezultatele pe 2023. Restul companiilor IT sunt undeva intre 12-17..

  Se pare ca pot mentine ritmul pe baze sanatoase.

  La pretul asta e ”under the radar” si inca merita acumulat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
e-infra.ro
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb