BERD sprijină reformele care deblochează investiţiile în România

Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 15 ianuarie 2020

Preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, s-a întâlnit ieri la Bucureşti cu noul Prim-Ministru, Ludovic Orban, şi miniştrii Virgil Popescu, Victor Costache, Lucian Bode şi Sebastian Burduja.

Preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, s-a întâlnit ieri la Bucureşti cu noul Prim-Ministru, Ludovic Orban, şi miniştrii Virgil Popescu, Victor Costache, Lucian Bode şi Sebastian Burduja.

Preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Suma Chakrabarti, a promis sprijin pentru eforturile României de a continua reformele pro-business, de a adresa nevoile de infrastructură ale României şi de a încuraja investiţiile în capitalul uman şi fizic, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Preşedintele BERD s-a întâlnit ieri la Bucureşti cu noul Prim-Ministru, Ludovic Orban, şi miniştrii Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Victor Costache, Ministrul Sănătăţii, Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infras-tructurii şi Comunicaţiilor, şi Sebastian Burduja, Secretar de Stat la Ministerul Finanţelor Publice.

Potrivit BERD, discuţiile s-au concentrat pe climatul investiţional, investiţii în infrastructură durabilă şi finanţe corporative, atât pentru expansiunea regională a companiilor locale, cât şi pentru susţinerea investiţiilor străine.

BERD este principalul investitor instituţional din România, având investiţii de peste 8,6 miliarde de euro. În 2019, Banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de milioane de euro.

Preşedintele BERD a salutat agenda noii administraţii de la Bucureşti şi iniţiativa acesteia de a înlătura efectele negative ale unor recente impozite în sectoarele bancar, energetic şi telecomunicaţii. Domnia sa a solicitat autorităţilor să întărească acţiunile anticorupţie fără a îngheţa procesele de luare a deciziilor şi de implementare a proceselor.

Suma Chakrabarti a solicitat, de asemenea, o mai bună guvernare a companiilor de stat, pentru a le face mai eficiente şi profitabile, deschizând calea către mai multe listări şi stimulând pieţele locale de capital.

Domnia sa a precizat: "România trebuie să creas-că investiţiile publice care stimulează capitalul uman şi fizic - servicii publice, drumuri, căi ferate, sănătate şi educaţie - profitând, în acelaşi timp, de fondurile structurale ale UE şi de dinamismul sectorului privat din ţară."

Suma Chakrabarti a adăugat că Banca este pregatită să ofere investiţii extinse, expertiză şi sprijin continuu pentru progres, pentru a ajuta ţara să îşi atingă potenţialul maxim.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro