BERD va avea un reprezentant în board-ul Euroins

N.R.
Bănci-Asigurări / 13 iulie 2022

Trei noi membri se vor alătura Consiliului de Administraţie al Euroins Insurance Group (EIG), parte a grupului Eurohold. Aceştia sunt Todor Danailov, Kremena Pateva şi Prasun Singhal, din care ultimul este reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a achiziţionat o participaţie minoritară de aproximativ 10% din EIG în octombrie 2021, potrivit News.ro.

"Trei noi membri se vor alătura Consiliului de Administraţie al Euroins Insurance Group (EIG), parte a grupului Eurohold. Aceştia sunt Todor Danailov, Kremena Pateva şi Prasun Singhal. Decizia privind noii membri a fost deja înaintată spre aprobare Comisiei de Supraveghere Financiară (FSC), după care va fi votată de acţionari şi înregistrată în Registrul Comerţului din Bulgaria", informează grupul.

În urma înregistrării, Consiliul de administraţie va fi format din şase membri în total. Noii membri se vor alătura lui Assen Christov, Kiril Boshov şi Jeroen van Leeuwen, care fac parte în prezent din consiliu.

Prasun Singhal este reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a achiziţionat o participaţie minoritară de aproximativ 10% din EIG în octombrie 2021. În prezent, el este director asociat în cadrul echipei Private Equity a BERD, la sediul central al băncii din Londra. Prasun Singhal are peste 15 ani de experienţă în sectorul asigurărilor. În trecut a fost vicepreşedinte al Barclays Investment Bank şi al diviziei de investiţii bancare a Citigroup. Prasun Singhal are un MBA la New York University, Stern School of Business din SUA şi o diplomă de licenţă în inginerie electrică de la Indian Institute of technology din Delhi.

Todor Danailov este şeful departamentului de reasigurări al EIG şi lucrează pentru acest grup de peste 20 de ani. A trecut prin toate nivelurile activităţii de reasigurare a companiei şi a fost şi membru al Consiliului de Supraveghere al Euroins Bulgaria. Todor Danailov a fost membru al Consiliului de administraţie al Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule din Bulgaria. Are un master în asigurări şi ştiinţe actuariale de la Academia de Economie "D.A. Tsenov" - Svishtov.

Kremena Pateva este un manager cu vechime în structura EIG şi lucrează în cadrul companiei de aproape 13 ani. În prezent, ea este Chief Risk Officer al holdingului de asigurări. Înainte de poziţia actuală, Kremena Pateva a fost şef actuar al Euroins Life şi şefă a raportării actuariale a Euroins - Asigurări de sănătate. Este licenţiată în matematică şi are un masterat în administrarea şi managementul afacerilor la Universitatea Tehnică - Sofia.

"Prin extinderea Consiliului de Administraţie vom crea o viziune şi mai bună asupra procesului de luare a deciziilor strategice şi operaţionale în cadrul grupului. Suntem bucuroşi să îi urăm bun venit domnului Singhal ca reprezentant al BERD. Cu ajutorul său, vom putea să ne realizăm strategia de dezvoltare şi creştere mai eficientă şi să îmbunătăţim în continuare guvernanţa corporativă a grupului", a comentat Kiril Boshov, CEO al EIG.

Euroins Insurance Group AD (EIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est (CESEE). EIG oferă o gamă completă de produse de asigurare, deserveşte peste 4 milioane de clienţi în 13 ţări şi are peste 3000 de angajaţi. Acesta face parte din Eurohold Bulgaria AD, un grup energetic şi financiar de top care operează în regiunea CESEE. Este listată la bursa de valori din Bulgaria şi Varşovia. În 2021, Eurohold a achiziţionat, prin intermediul companiei sale Eastern European Electric Company, filialele din Bulgaria ale companiei energetice cehe CEZ Group, care funcţionează acum sub marca Electrohold.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb