BERD va sprijini ţara noastră în absorbţia fondurilor UE

V.G.
Bănci-Asigurări / 15 noiembrie 2022

BERD va sprijini ţara noastră în absorbţia fondurilor UE

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină Guvernul României în absorbţia fondurilor europene în perioada de programare 2021-2027, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Conform sursei citate, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi BERD au semnat astăzi la Bucureşti un Acord privind asistenţa pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri UE. Acordul reprezintă cadrul prin intermediul căruia BERD va oferi asistenţă tehnică pentru consolidarea capacităţii Guvernului de a formula politici şi strategii, precum şi de a planifica, proiecta şi implementa proiecte. Acesta este al treilea astfel de acord, ceea ce evidenţiază colaborarea pozitivă de lungă durată dintre Guvern şi BERD, atât prin finanţarea investiţiilor, cât şi prin acordarea de asistenţă pentru sprijinirea reformelor cheie în România.

Odată cu Acordul, cele două părţi au semnat şi un contract de asistenţă tehnică privind evaluarea ex-ante pentru dezvoltarea unui instrument de finanţare, în vederea sprijinirii eficienţei energetice şi a energiei regenerabile pentru uz propriu în rândul întreprinderilor româneşti - IMM-uri şi companii mari. Rezultatele evaluării vor permite conceperea unui instrument de finanţare dedicat, a cărui implementare se prevede a începe anul viitor.

Cele două semnări consolidează poziţia BERD în România, axată pe finanţarea IMM-urilor şi a infrastructurii, creşterea productivităţii sectorului privat şi dezvoltarea în continuare a sectorului financiar şi a pieţelor de capital. Până în prezent, BERD a finanţat 497 de proiecte în România pentru un total de peste 10 miliarde de euro, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro