BESTJOBS:Munca de oriunde creează oportunităţi de joburi în IT cu salarii de până la 4.000 de euro, comparabile cu nivelul din alte ţări din Europa

Comunicate de presă / 19 noiembrie 2021

Munca de oriunde creează oportunităţi de joburi în IT cu salarii de până la 4.000 de euro, comparabile cu nivelul din alte ţări din Europa

1 din 10 anunţuri disponibile pe platforma de recrutare BestJobs este în IT, domeniu în care salariile ajung şi la 4.000 de euro net şi nu diferă de la o regiune la alta, ci în funcţie de nivelul de experienţă a candidatului. Faţă de ultima jumătate a anului 2020, în acest sector salariile au înregistrat o creştere de 13,4%, iar angajatorii îşi rafinează tot mai mult criteriile de selecţie, pe măsură ce oferta salarială creşte, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pe platforma BestJobs, cei mai căutaţi IT-işti au titlul de Programator / Developer / Software Engineer sau Analist IT. În acest domeniu, activitatea poate fi făcută remote, iar acest lucru a dus la o creştere a ofertelor în toată ţara şi la o flexibilizare a căutării de candidaţi.

BestJobs a analizat anunţurile de joburi din domeniul IT pentru a observa profilul candidatului ideal din punct de vedere al competenţelor soft, adică al abilităţilor de bază, legate de personalitatea unui angajat şi nu de experienţa sa academică sau profesională. În această categorie se încadrează abilităţile de interacţiune, creativitate, relaţionare profesională, comunicare sau adaptare în echipă.

De exemplu, o poziţie entry-level pentru un programator începe de la 900 de euro net şi poate ajunge la 1.500 de euro pentru unul cu experienţă de nivel mediu. Cerinţele angajatorilor pentru aceste poziţii, în termeni de competenţe soft, includ bune abilităţi de comunicare şi lucru în echipă, gestionarea bună a timpului şi a sarcinilor multiple, atenţia la detalii şi pasiune pentru tehnologie şi dezvoltare.

Pe măsură ce nivelul de experienţă creşte, salariul poate ajunge şi la 3.500 de euro pentru un Software Engineer Senior, activitatea poate fi făcută remote, iar cerinţele angajatorilor includ gândire critică şi creativitate în rezolvarea problemelor, capacitatea de a prioritiza sarcinile şi de a-i îndruma pe ceilalţi către cel mai eficient curs al acţiunii, abilitatea de leadership şi perspicacitate în afaceri, abilitatea de a comunica în medii multiculturale, capacitatea de a prelua iniţiativa şi responsabilitate în rezolvarea sarcinilor.

Pentru un Business Support Analyst, salariile pornesc de la 900 - 1.100 de euro net pentru un începător şi ajung până la 2.500 de euro net pentru un specialist cu experienţă. Un candidat pentru o astfel de poziţie ar trebui să aibă în CV trecute abilităţi precum lejeritate în comunicarea interpersonală, capacitate analitică şi gândire logică, înţelegerea proceselor de afaceri, atenţia la detalii, orientarea către rezultate.

Conform celor mai recente anunţuri publicate pe BestJobs, unul dintre cele mai bine plătite joburi este pentru un Java Developer în cadrul unei companii cu sediul în Germania, ce dezvoltă aplicaţii software pentru clienţi internaţionali. Oferta salarială pentru un senior (cu peste 5 ani de experienţă) ajunge la 4.000 de euro net, iar activitatea poate fi făcută de oriunde.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro