Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

BIRCHALL, DESPRE RAPOARTELE GRECO:"Fiecare instituţie trebuie să facă propria analiză"

T.E.
Politică /

Ana Birchall (Sursa foto: Twitter)

Ana Birchall (Sursa foto: Twitter)

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, ieri, că fiecare instituţie care apare în rapoartele GRECO trebuie să facă o analiză în legătură cu recomandările făcute şi să ia măsurile care se impun.

"În legătură cu recomandările, (...) la Ministerul Justiţiei noi o să ne facem propria analiză, aşa cum fiecare instituţie menţionată în raportul GRECO trebuie să îşi facă propria analiză şi să tragă concluziile şi să ia măsurile care consideră că se impun. În momentul în care vom finaliza această analiză, consultând pe toţi cei care au un cuvânt de spus în buna funcţionare a Justiţiei, cu siguranţă o să vin în faţa dumneavoastră şi o să dau dovadă de aceeaşi transparenţă. Fiecare recomandare va fi analizată în parte", a spus Birchall, într-o scurtă declaraţie la sediul Ministerului Justiţiei, potrivit Agerpres.

România a făcut foarte puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor şi pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversata reformă a sistemului judiciar, atrage atenţia organismul anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO, în două rapoarte făcute publice ieri.

GRECO îşi exprimă preocuparea profundă în special în legătură cu faptul că autorităţile române au ignorat complet recomandarea de a se renunţa la crearea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

În privinţa reformelor din sistemul de justiţie, GRECO atrage atenţia că majoritatea încercărilor recente ale autorităţilor române de a reduce statutul limitărilor pentru anumite fapte de corupţie, dacă vor fi trecute într-o lege, ar submina grav lupta împotriva corupţiei.

GRECO critică în special lipsa de acţiune pentru rezolvarea nevoii unor criterii obiective de selecţie în numirea şi demiterea procurorilor şi pentru întărirea rolului CSM în acest proces. Organismul anticorupţie al Consiliului Europei îşi exprimă de asemenea regretul că amendamente legislative recente şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale au sporit rolul Executivului în numirea procurorilor de rang înalt.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. CINE-L NUMEȘTE PE CEL CARE NEMEȘTEEEEE????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS