Bittnet Group convoacă acţionarii să aprobe noi tranzacţii de M&A în valoare totală de până la 200 milioane de lei

G.U.
Piaţa de Capital / 30 iulie 2021

Bittnet Group convoacă acţionarii să aprobe noi tranzacţii de M&A în valoare totală de până la 200 milioane de lei

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă o nouă rundă de tranzacţii M&A care vor consolida poziţia Grupului pe pieţele de training IT, securitate cibernetică şi dezvoltare software, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Compania convoacă acţionarii pe 7 septembrie pentru a aproba cinci investiţii potenţiale în valoare totală de 16,9 milioane de lei, precum şi pentru a vota mandatarea Consiliului de Administraţie în realizarea de tranzacţii M&A pe piaţa locală şi regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.

"Anunţăm astăzi noi achiziţii strategice pentru Bittnet Group, care ne vor consolida poziţia pe pieţele de training, securitate cibernetică şi dezvoltare de software la nivel local şi extern. Suntem entuziasmaţi că vom avea alături de noi echipe proaspete şi vom deveni parteneri cu fondatori care au aceeaşi viziune pentru piaţa IT din România. Astăzi, Bittnet Group este un jucător important pe piaţa românească, investind puternic în dezvoltarea companiilor şi continuând să îşi crească anual cota de piaţă. Din acest motiv, am devenit un partener atractiv pentru companiile dornice să îşi consolideze poziţia pe piaţă, unele dintre ele fiind competitorii noştri din trecut. Cu noile investiţii ne apropiem şi mai mult de ţinta de a avea o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, un obiectiv pe care l-am promis acţionarilor noştri că îl vom atinge până în 2025," a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

Conform comunicatului, Bittnet Group le propune acţionarilor achiziţionarea unei participaţii de 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software SRL şi 60% în Nonlinear SRL, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates SRL, precum şi achiziţionarea a 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center SRL. În urma tranzacţiilor propuse, Divizia de Tehnologie va creşte atât ca amprentă geografică, dar şi ca tipologie de soluţii oferite de Bittnet Group.

Prin preluarea participaţiilor majoritate ale Nenos Software SRL şi Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul îşi va consolida poziţia în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenţei artificiale. În urma tranzacţiei, Bittnet va deţine 61% din Nenos Software, precum şi 60% din Nonlinear SRL. În ambele companii, participaţiile rămase vor fi deţinute de către fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzacţiei este de 4,85 milioane de lei, jumătate din sumă va fi plătită în numerar şi jumătate în acţiuni BNET. Nenos Software are peste 7 ani de experienţă în dezvoltarea de software, iar compania oferă clienţilor B2B o gamă largă de soluţii construite folosind inteligenţa umană şi artificială. Aceste companii vor întări polul de software development al Grupului, care a fost înfiinţat în decembrie 2020 prin achiziţionarea a 25% din acţiunile Softbinator Technologies SA.

"Suntem încântaţi să ne alăturăm Bittnet Group, deoarece credem cu adevărat că împreună vom fi mai puternici. Sub aceeaşi umbrelă, împreună cu echipele noastre, ne vom putea concentra pe ceea ce ştim cel mai bine - dezvoltarea de software şi livrarea celor mai bune soluţii de inteligenţă artificială clienţilor noştri. Ţinta noastră pentru anul viitor este una ambiţioasă - dublarea cifrei de afaceri şi dublarea numărului de colegi. De asemenea, ne dorim să ne implicăm activ în dezvoltarea pieţei soluţiilor de inteligenţă artificială, prin informarea companiilor despre oportunităţile pe care inteligenţa artificială le poate aduce în desfăşurarea activităţii acestora," a declarat Toader Toporau, fondator şi CEO Nenos Software.

Bittnet va prelua, de asemenea, două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică - ISEC Associates şi una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanţă şi testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze şi gestioneze securitatea informaţiilor. Prin achiziţionarea ISEC, Bittnet intenţionează să îşi dezvolte poziţia pe piaţa securităţii cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achiziţii în acest sector pe viitor. În urma tranzacţiei în valoare de 295.000 lei, sumă care va fi plătită în numerar, Bittnet va deţine o participaţie de 70% în ISEC, în timp ce restul de 30% va fi deţinută de fondator, Alexandru Andriescu. De asemenea, Bittnet intenţionează, sub rezerva aprobării de către acţionari, să acorde împrumuturi către ISEC sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani.

Divizia de Educaţie se va extinde cu două companii: Computer Learning Center şi Datascript SRO. Computer Learning Center este un jucător important specializat în furnizarea de cursuri în domeniul securităţii informaţiilor, auditului şi managementului serviciilor IT. Preţul de achiziţie pentru CLC este de 225.000 lei, sumă care va fi plătită integral în numerar în schimbul întregii companii. În plus, Bittnet va acorda CLC un împrumut sau garanţii pentru accesarea de credite în valoare de 420.000 euro în următorii doi ani. Prin achiziţionarea CLC, un fost competitor, Bittnet Group îşi va consolida divizia de formare, şi îşi va extinde portofoliul de certificări, în special în sectorul securităţii cibernetice.

Potrivit sursei citate, Acţionarii vor aproba, de asemenea, tranzacţia anunţată în iunie 2021, achiziţia a 20% din acţiunile companiei Datascript SRO din Cehia, acordarea de împrumuturi de până la 500.000 euro către Datascript, precum şi ratificarea investiţiei Bittnet Group în plasamentul privat al Arctic Stream SA, companie care a fost listată recent pe piaţa AeRO. Mai mult, acţionarilor le va fi supusă spre aprobare mandatarea Consiliului de Administraţie al Grupului Bittnet privind încheierea de noi tranzacţii de M&A pentru o sumă totală cumulată de 200 de milioane de lei până la sfârşitul anului 2025.

Opinia Cititorului ( 15 )

 1. Pretul actiunii la bittnet a scăzut de la 0,7lei la 0,35lei cu bonus de 7acțiuni gratuite la 10deținute.Faceți calculul și vedeți căt e pierderea după ce au mărit cap.social cu gratuite.

  1. Cu 6 actiuni gratuite. A 7a inca nu au dat-o. Eu nu le-am dat-o nici anul trecut si m-a certat patronul. Am participat la toate majorarile si act gratuite si sunt pe minus rau de cativa ani. Nu stiu ce sa mai zic

   Pai de ce sa stam sa calculam cand mai cumpara vreo 3 legaturi de firme si fac iar majorare si trebuie s-o luam de ls cap cu calculele? La ei tocmai asta e strategia, sa se plictisesca lumea de calcule si sa nu mai bage in seama pierderile imense din portofoliu pe BNET. La ei pierderea va fi continua. Cam prin Noiembrie trebuie sa anunte si preluarea a 15% din Covrigaria Luca si 18% din Cooperativa Mestesugareasca Igiena.

   Repetati dupa mine-5% SOP angajati +1,5% board. Restul o sa vada pierderi continue!

   Ar fi interesant de creionat profilul unuia care participa la o majorare BNET.  

  Bittnet? Am uitat de vreo 3 ani de ei!

  1. Si eu. Si logofatu imi promite ca va fi bine, si dusmanii comenteaza aiurea pe net. Om vedea

   E ADEVARAT , D-LE !!! LOGOFATU SPUNE 1000 % , ADEVARUL !!! CHIAR 10.000 % !!! ASA ESTE !!! V-A FI BINE !!! DAR NU MENTIONEAZA , PENTRU CINE V-A FI BINE !!! V-A FI BINE PENTRU FAMILIA LOGOFATU , SI GASCA !!! PENTRU RESTUL ....... VAD CA SE IMPRASTIE SI EI , PE NU STIU CATE FRONTURI , DE PARCA AR AVEA BANI NELIMITATI !!! UNA DIN 2 , O SA SE INTAMPLE CU COMPANIA ASTA !!! ORI O SA AJUNGA PE CULMI , SI SA SE BATA LUMEA PENTRU ACTIUNILE LOR , ORI O SA SE ALEAGA PRAFUL !!! SANT GENUL DE OAMENI , DE TIP : ORI LA BAL , ORI LA SPITAL !!! ORI LA CIMITIR ............

   In acest caz, sa aiba drum bun catre groapa de gunoi: acolo nu mai pot forta nota cu nimeni :)

  care o fi legatura logica intr-un business care cumpara firme cu circa 200.000 lei deci la pret de apartament si faptul ca anunti ca in 4 ani faci achizitii de 40 mil. euro, inclusiv in regiune?..adica o sa cumperi si niste apartamente mai scumpe din regiune??

  1. logica e simpla... nu ai nimic de aratat operational, te anunti jucator financiar planetar.Ca doar industria fondurilor de investitii pe planeta era pe duca, trebuia sa apara bittnet sa le arate cum se face.

  Tind sa cred ca am greșit grav când am investit o suma importanta în aceste acțiuni. Noua, investitorilor ni se promit multe, majorări de capital peste majorari, actiuni gratuite peste actiuni gratuite, cifra de afaceri uriașă pana în 2025 investiții etc. Asta e fum în ochi, ce contează e ca atunci când întru în cont, acțiunile pe care le dețin + zecile de mii de acțiuni primite gratuit la majorare valorează mult mai puțin decât am dat pe ele, pe alea cumpărate. Deci majorarea și actiunile gtstuite sunt fix pix. Corecția a fost mult prea mare și abia la 0,42 o sa fiu cap pe cap.

  Ori nu va mai place Gordon Gekko wannabe?! Logofatu are acum concurenta serioasa, e Stroe de la Hunt care baga la rosie-neagra tot ce jumuleste din obligatiuni, majorari. Imposibil sa nu se dezvolte in unicorni aceste conglomerate de firme de taiat frunza la caini. Auzi, sute de milioane de E buget de achizitii de companii. Pai cati prosti or mai fi in tara asta sa subscrie la vreo majorare de-a astora?! Nu le-ajung pierderile de pe cotatie pe care nu le opreste nici barajul Vidraru?

  1. Fluviul prostiei la romani are debit grozav de mare!

   Sa bagi bani la majorari BNET e ca si cum ai investi 2 lei in timbre fiscale de 0,5.Nici macar postale ca alea zici ca mai apare unul valoros peste 50 de ani(greu de presupus la cat de mizerabil arata, dar cine stie ce gusturi dezvolta lumea, ca pare a se tampi zilnic)

   Bnet este societate comerciala sau ONG?

   Felicitari fratilor Lofofatu, incet incet ies dintro bula de sapun cu desagii plini cu banii fraierilor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro