Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Blackstone preia o divizie Thomson Reuters

Ziarul BURSA #Internaţional /

Blackstone preia o divizie Thomson Reuters

Comisia Europeană a aprobat, ieri, achiziţionarea de către fondul american de investiţii Blackstone Group a unei participaţii majoritare în divizia Financial & Risk a grupului Thomson Reuters, potrivit Agerpres.

Tranzacţia va crea o serie de suprapuneri orizontale şi verticale între activităţile companiilor. În urma investigaţiei CE, s-a constatat că tranzacţia nu ridică temeri legate de concurenţă, ţinând cont de cota de piaţă limitată a companiilor, precizează Comisia Europeană.

În ianuarie, Blackstone a anunţat că va prelua un pachet de aproximativ 55% din acţiunile diviziei Financial & Risk a grupului Thomson Reuters Corp pentru aproximativ 20 de miliarde euro. Divizia Financial & Risk comercializează informaţii, date şi analize pentru bănci şi societăţi de investiţii din întreaga lume şi este responsabilă pentru aproximativ jumătate din veniturile anuale realizate de Thomson Reuters.

Dacă tranzacţia se va finaliza, ea va reprezenta cea mai mare restructurare a grupului de la preluarea, în urmă cu un deceniu, a Reuters Group de către Thomson Corp pentru 8,7 miliarde de lire sterline.

De asemenea, Blackstone va deveni un competitor direct al Bloomberg LP şi Dow Jones, divizie a grupului News Corp, în vânzarea de date şi analize pentru firmele de pe Wall Street. Blackstone are însă experienţă în vânzarea de informaţii pentru că, în 2014, fondul a preluat firma Ipreo, un producător de software pentru analiza pieţelor de capital, pentru aproape un miliard de dolari.

În prezent, grupul Thomson Reuters este controlat în proporţie de 63% de familia Thomson, originară din Canada, via vehiculul de investiţii Woodbridge Co Ltd. Grupul are o capitalizare de piaţă de aproximativ 31 de miliarde de dolari, iar acţiunile sale sunt tranzacţionate la bursele de la New York şi Toronto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS