BLOCUL NAŢIONAL SINDICAL:Doar în ultimele 40 de zile, 26 de lucrători au fost grav răniţi şi alţi 8 au decedat

S.B.
Miscellanea / 03 august

Doar în ultimele 40 de zile, 26 de lucrători au fost grav răniţi şi alţi 8 au decedat

Blocul Naţional Sindical a transmis, marţi, că, doar în ultimele 40 de zile, 26 de lucrători au fost grav răniţi şi se afla pe paturile de spital şi alţi 8 au decedat în condiţii cumplite, dar ministrul Muncii, Raluca Turcan tace, informează news.ro.

"Tăcerea doamnei Turcan arată că indiferenţa ministrului Muncii pare să nu aibă limite", au transmis sindicaliştii care aprciază că amenzile date de Inspcţia Muncii frmelor nu ajută cu nimic victimele accidentelor de muncă.

"În ciuda faptului că aproape zilnic aflăm din presă despre lucrători ce au suferit accidente de muncă, unele soldate chiar cu decesul acestora, nimeni şi nimic nu pare să determine luarea unei poziţii de către actualul Ministru al Muncii. Doar dinspre Inspecţia Muncii primim informaţii despre amenzi de tot râsul date angajatorilor. DOAR în ultimele 40 de zile 26 de lucrători au fost grav răniţi şi se afla pe paturile de spital şi alţi 8 au decedat în condiţii cumplite. Toate acestea au ca şi cauză: LIPSA MĂSURILOR de sănătate şi securitate în muncă sau în cele mai multe cazuri, aplicarea formală a acestora", a transmis, marţi, BNS, într-un comunicat de presă.

Sindicaliştii susţin că "tăcerea doamnei Turcan arată că indiferenţa Ministrului Muncii pare să nu aibă limite".

"Indiferent de magnitudinea exploziilor din ultimul timp (Petromidia, Azomureş, Celco, Popeşti Leordeni), indiferent de malurile de pământ care îi înghit pur şi simplu pe lucrători, indiferent de utilajele care lasă infirmi atâţia alţii, tăcerea doamnei Turcan arată că INDIFERENŢA Ministrului Muncii pare să nu aibă limite. Amenzile aplicate angajatorilor nu reprezintă nimic pentru familiile celor opt lucrători care şi-au pierdut viaţa la locul de muncă. Este o lună neagră pentru piaţa muncii din România", au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia anunţă că aşteaptă "măcar o minimă reacţie din partea Ministrului Muncii".

"Speram să aflăm motivele reale care au stat la baza unora din aceste accidente de muncă. Speram să auzim din gura Ministrului Muncii despre iniţierea unor campanii de control la nivelul agenţilor economici cu locuri de muncă cu factori de risc. Credeam că vom asista la o operaţiune de amploare la nivel naţional declanşată prin intermediul ITM care să vizeze modul în care condiţiile de sănătate şi securitate în muncă sunt respectate la nivelul angajatorilor, obligaţiile de investiţii în securitatea locurilor de muncă sunt respectate si că lucrătorii beneficiază pe lângă o instruire adecvată asupra normelor de protectie a muncii şi de activitatea aplicată a comitetelor de sănatate si securitate în muncă de la nivelul întreprinderilor. Din păcate, doamna ministru al Muncii rămâne orientată ca şi până acum aproape exclusiv spre interesele angajatorilor. Tăcerea sa ne întăreşte convingerea că lucrătorii din România nu au cine stie ce importanţă pentru Domnia Sa", susţin sindicaliştii.

Aceştia fac apel la angajaţi să acorde ei înşişi mai multă importanţă vieţii lor, să fie mai atenţi cu modul în care sunt instruiţi şi echipaţi şi nu în ultimul rând, să refuze să muncească în folosul acelor angajatori care aruncă în derizoriu sănanatea şi securitatea la locul de muncă.

"Se pare că autorităţile în acest domeniu sunt momentan oarbe, surde şi complet imobilizate în dezinteresul care îi domină", au mai transmis sindicaliştii.

Doar luni, doi muncitori au murit şi alţi patru au fost răniţi după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. in orice unitate MĂSURILE de sănătate şi securitate în muncă nu se respecta

  muncitori sunt pusi sa faca adevarata echilibristica la locul de munca  

  trebuie doar sa priviti la blocurile care se construiesc,

  patroni cotizeaza la partid iar autoritatile se fac ca nu vad 

  1. Nu este numai vina autoritatilor. Asa este romanul, destept si nu are nevoie de reguli si de disciplina pentru ca el le stie deja pe toate.

   Pentru nerespectarea regulilor de protejare anti-Covid tot autoritatile sunt vinovate? 

   Pentru mizeriile aruncate de romani peste tot sunt de vina tot autoritatile? 

   Ne este mai simplu sa tot aruncam vina pe altii decat sa incepem prin a ne analiza propriul comportament. 

   Drula este de vina pentru ca un mecanic de locomotiva beat a provocat deraierea a 2 trenuri, Turcanu este de vina ca muncitorii nu respecta normele de protectie a munci si ca sefii de echipa nu impun si nu verifica respectarea acestor norme, guvernul este acuzat de unii ca este prea exigent cu masurile anti-Covid, de altii este acuzat ca e prea permisiv. 

   Niciodata nu va fi bine in tara asta pentu ca avem falsa impresie ca le stim pe toate dar in realitate nu stim nici macar ce trebuie sa facem la locul de munca (adica ceea ce ar trebui sa stim in primul rand).  

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro