Abonament gratuit

BNP are cele mai multe şanse pentru a prelua divizia de derivate a Deutsche Bank

D.D.
Bănci-Asigurări /

BNP are cele mai multe şanse pentru a prelua divizia de derivate a Deutsche Bank

Grupul francez BNP Paribas este favorit pentru preluarea diviziei de derivate a Deutsche Bank, a anunţat vineri publicaţia germană Boersen-Zeitung, transmite Reuters.

Analiştii au estimat valoarea diviziei la 400-500 de milioane de euro (445-556 milioane de dolari), susţine Boersen-Zeitung, fără a preciza sursa informaţiei.

Reprezentanţii BNP nu au dorit să comenteze informaţia.

Separat, publicaţia germană de afaceri Wirtschaftswoche a informat că Autoritatea germană de supraveghere financiară (BaFin) a cerut băncilor să se restructureze, pe fondul încetinirii economiei şi a reducerii profitabilităţii, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor.

Şeful BaFin, Felix Hufeld, susţine că multe bănci au modele de afaceri care sunt prea complexe şi ar trebui să analizeze care activităţi şi produse sunt profitabile.

BaFin nu se opune fuziunilor din sistemul bancar, inclusiv cele transfrontaliere, a explicat Hufeld, care a avertizat şi asupra riscurilor provocate de astfel de operaţiuni.

În ultimele săptămâni nu a avut loc nicio fuziune bancară importantă. Discuţiile privind fuziunea dintre primele bănci germane - Deutsche Bank şi Commerzbank au eşuat în aprilie.

Ulterior, Deutsche Bank AG a anunţat în iulie că intenţionează să renunţe la 18.000 dintre cei 91.500 de angajaţi, iar costurile înregistrate cu restructurarea sunt evaluate la 7,4 miliarde de euro (8,3 miliarde de dolari), măsurile fiind menite să redreseze cel mai mare grup bancar german. De asemenea, banca va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie