BNP Paribas şi SocGen recomandă investitorilor să cumpere obligaţiuni româneşti

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2013

Analiştii de la BNP Paribas şi Societe Generale recomandă investitorilor să cumpere obligaţiuni guvernamentale româneşti, anticipând o evoluţie pozitivă în piaţă şi scăderea randamentelor pentru titlurile aflate în circulaţie.

BNP Paribas recomandă cumpărarea obligaţiunilor de stat cu scandenţa în aprilie 2020, la o licitaţie care va avea loc săptămâna viitoare, considerând că îmbunătăţirea lichidităţilor interbancare va avea un efect pozitiv asupra pieţei româneşti de obligaţiuni.

"Îmbunătăţirea recentă a lichidităţilor internbancare poate avea un impact pozitiv asupra pieţei obligaţiunilor româneşti, în următoarele săptămâni", consideră BNP Paribas, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Potrivit băncii, profilul de credit al României s-a îmbunătăţit, fapt care trebuie să fie recunoscut de agenţiile de rating.

"Momentul este incert, dar vedem potenţialul unei îmbunătăţiri" a calificativului de ţară, arată BNP Paribas.

Banca franceză consideră astfel că investitorii ar trebui să cumpere obligaţiuni cu maturitate în aprilie 2020, la o licitaţie care va fi organizată săptămâna viitoare.

BNP Paribas recomandă şi achiziţia de obligaţiuni cu scadenţa în 2017.

Analiştii Societe Generale notează că au "motive serioase" să recomande schimbarea obligaţiunilor guvernamentale ungare pentru cele româneşti.

Totodată, SocGen a coborât randamentul ţintă pentru titlurile româ­neşti cu scadenţa în 2015 şi 2016 la 5%, de la 5,2%, potrivit Bloomberg.

Toate licitaţiile programate de Ministerul de Finanţe în aprilie sunt pentru obligaţiuni, iar următoarea operaţiune este programată pentru luni, 15 aprilie, pentru titluri pe 7 ani, în sumă de 300 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au mai vândut titluri din aceeaşi emisiune în luna martie, când au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,61%.

De la începutul anului, Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de pe piaţa internă 19,42 miliarde lei, la care se adaugă 1,08 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro