BNR va lansa monede din aur şi alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria

I.A.
Bănci-Asigurări /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Banca Naţională a României va lansa, pe 28 octombrie, în circuitul numismatic, monede din aur şi alamă pentru colecţionare şi va pune în circulaţie o monedă din alamă cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria, informează News.ro.

Vor fi emise 500 de monede din aur şi 50.000 de monede din alamă pentru colecţionare.

Cinci milioane de monede din alamă vor intra în circulaţie.

O monedă din aur pentru colecţionare, cu diametrul de 35 mm şi greutate de 31,1 grame, va avea valoarea de 500 de lei, iar cea din alamă, cu diametru de 23,75 mm şi greutate de 6,1 grame, 50 de bani.

Monedele vor fi inscripţionate "ROMANIA", de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte.

Aversul monedei din aur îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "500 LEI", stema României şi anul de emisiune "2019".

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "50 BANI", stema României, anul de emisiune "2019" şi litera "N" într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare.

Aversul monedei din alamă pentru circulaţie îi prezintă pe regele Ferdinand I şi regina Maria vizitând trupele române pe front; inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "50 BANI", stema României şi anul de emisiune "2019".

Reversul comun tuturor monedelor prezintă portretul reginei Maria şi inscripţia în arc de cerc ,,REGINA MARIA".

Preţurile de vânzare sunt: 9.550 de lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 9,50 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecţionare.

Monedele din aur, monedele din alamă pentru colecţionare şi monedele de circulaţie, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria, au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din alamă pentru colecţionare, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria, se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Punerea în circulaţie a monedelor de circulaţie, cu tema Desăvârşirea Marii Uniri - Regina Maria, se va face prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, cu ocazia efectuării plăţilor în numerar către instituţiile de credit/ Trezoreria Statului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS