Abonament gratuit

Board-ul SIF5 va convoca acţionarii pentru revocarea conducerii, după clarificarea unor litigii

A.I.
Piaţa de Capital /

Board-ul SIF5 va convoca acţionarii pentru revocarea conducerii, după clarificarea unor litigii

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a aprobat, în şedinţa de la finele săptămânii trecute, cererea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) de convocarea a acţionarilor SIF5 pentru revocarea conducerii societăţii, după clarificarea unor litigii în care este implicat SIF-ul, se arată în raportul societăţii din Craiova remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea SIF-ului indică către clarificarea litigiilor ce fac obiectul dosarelor nr. 6001/63/2019, 3608/63/2019, 2634/63/2020, astfel încât ordinea de zi propusă să fie corelată cu deciziile instanţelor de judecată ce se vor pronunţa în aceste dosare, în scopul evitării convocării unei AGOA care poate rămâne fără obiect, riscurilor juridice precum şi bulversării acţionarilor.

În data de 11 iunie, SIF Banat-Crişana împreună cu SIF Muntenia au cerut convocarea acţionarilor SIF-ului din Craiova pentru aprobarea revocării administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian, cu încetarea imediată a mandatelor acestora.

De asemenea, s-a cerut constatarea încetării, la data aprobării, a mandatului de director general al societăţii, deţinut de Tudor Ciurezu.

Totodată, s-a solicitat alegerea a şase administratori pentru un mandat în Consiliul SIF-ului cu o durată egală de la alegerea acestora şi până la 21 aprilie 2021, precum şi aprobarea remuneraţiei fixe lunare a celor aleşi la 10.000 lei net.

În data de 28 aprilie, la Craiova, au avut loc două adunări generale ale acţionarilor, cu hotărâri contrare, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF-ului între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea a patru administratori ai SIF5 în frunte cu Tudor Ciurezu), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

Ulterior, Radu Hanga şi Ana Barbara Bobircă şi-au dat demisia din poziţiile de administratori ai societăţii din Craiova.

În acest context, luna trecută, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia a aprobat cooptarea lui Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedintele BVB) şi a lui Lucică Vizitiu (vicepreşedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din România), în board-ul societăţii, în calitate de administratori provizorii.

Pentru a începe să-şi exercite atribuţiile de administratori, cei doi au nevoie de aviz din partea ASF şi să fie înregistraţi la Oficiul Registrului Comerţului.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie