Bode: "Este posibil ca PNL, în 9 iunie, să câştige alegerile locale"

F.D.
Politică / 8 mai

Bode: "Este posibil ca PNL, în 9 iunie, să câştige alegerile locale"

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că este posibil ca partidul să câştige alegerile locale, menţionând că liberalii intră în cursa electorală "cu fruntea sus" şi au reuşit să depună liste complete de candidaţi în 95% dintre localităţi, spre deosebire de PSD - 90%, AUR - 50% şi Dreapta Unită - 30%, relatează Agerpres.

"Intrăm în bătăliile electorale ale acestui an cu fruntea sus şi cu realizările guvernărilor liberale de partea noastră. (...) Cred că intrăm în aceste bătălii electorale din anul 2024 cu cea mai valoroasă resursă a noastră, resursa umană. Avem cea mai valoroasă resursă umană dintre toţi competitorii politici care s-au înscris în această competiţie pe 9 iunie. Am reuşit printr-o bună organizare să depunem liste complete în peste 95% din UAT-urile din România, ceea ce este un lucru fără precedent în ultimii 34 de ani, în raport cu cei de la PSD care n-au depăşit 90% sau cei de la AUR - 50% sau cei de la Alianţa Dreaptă Unită care au trecut puţin de 30%", a declarat Bode, la Conferinţa regională "Europa în fiecare localitate", organizată de TNL Bucureşti.

Potrivit lui Bode, PNL intră în alegerile europarlamentare şi locale cu "o forţă cum n-a mai avut" şi cu un singur gând - acela de a câştiga.

"Atunci când ai peste 1.150 de primari care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul, când ai zeci de mii de consilieri locali şi judeţeni care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul, când ai de partea ta realizările Guvernului, la nivel central, ale guvernării locale, ale colegilor noştri la nivel european, nu ai cum să nu-ţi propui alt obiectiv decât acela de a câştiga alegerile locale. Şi, credeţi-mă, acest lucru este posibil ca Partidul Naţional Liberal, în 9 iunie, să câştige alegerile locale", a adăugat Lucian Bode.

Secretarul general al PNL a spus că modelul liberal de guvernare este cel mai proeuropean, de echilibru, axat pe investiţii şi dezvoltare.

"Unii încearcă, printr-un discurs demolator şi plin de ură, să deturneze calea europeană a României, să vireze cumva spre est. Nu-i vom lăsa, iar rolul nostru este să fim scut împotriva acestei ascensiuni a extremismului mascat în ideea unui suveranism pestriţ şi prost înţeles, într-un model putinist, care otrăveşte societăţile şi le sugrumă idealurile şi dezvoltarea. Vi se pare că trolii şi trompetele Rusiei vin cu un proiect în ţară, de construcţie, de dezvoltare? Categoric, nu. Ei vin cu propaganda din est care a dezbinat Europa şi care a readus, după mulţi ani de pace, războiul şi neliniştea în Europa. Pe 9 iunie avem şansa să-i ţinem pe toţi aceştia departe de porţile Europei şi să-i lovim acolo unde-i doare cel mai tare: să-i taxăm la vot. Sunt mincinoşi şi cinici, se bagă pe sub piele ca şerpii, inoculează veninul şi otrăvesc societatea. Acesta este pericolul extremismului pe care cu toţii şi mai ales voi, tinerii, trebuie să-l conştientizăm în acest an", a completat Bode.

El a subliniat că, istoric, românii n-au avut niciodată "nostalgii ruseşti", deoarece "prea multă durere şi umilinţă au venit din est".

"Europa de azi este şi trebuie să rămână un spaţiu al păcii, al bucuriei de a trăi, de a fi liber, de a-ţi decide soarta, nici măcar un milimetru din acest continent nu se mai poate întoarce sub norii negri ai suferinţei şi terorii. Noi, liberalii, respingem radicalismul violent şi extremismul în toate formele sale, plecând pentru respectarea legii, a statului de drept şi a drepturilor fiecărui individ. În loc să dividem societatea, noi ne concentrăm pe soluţii. Pentru asta, avem datoria să apărăm cu votul democratic România de acest pericol care este unul real, nu este unul închipuit. Ca oameni politici avem responsabilitatea şi ne vom bate să apărăm valorile care ne-au adus dezvoltarea şi bunăstarea astăzi", a arătat Bode.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. În Simleu Silvaniei....

  Posibil e,daca furati voturile cu zecile de procente.

  Revino-ti, ma copile, cine sa voteze cu pnl in afara de locurile unde aveti un Boc sau un Bolojan? In alte zone o sa scadeti. Daca considerati castig sa iesiti pe locul 1 cu 25% , iar locul 2 sa aiba 24%...bine, amagiti-va.

  Primul care a venit cu prostia asta a fost Rareș "Batistuta" Bogdan.

  De ce nu-i da "Batistuta" din ceasurile alea de 200000 euro si lui Burduja ca sa meargă pe teren cu mânecile suflecate si cu Rolexurile la vedere: la inspecția urmatoarei conducte sparte, prin piețe și oboare pentru a pipai legăturile de mărar și pătrunjel si pentru a demasca comercianții care păcălesc clienții cu 20 grame de parizer la cantar.  

  La locale o mai fi ceva viață prin CJ, BH, SV, CT, dar pe București nu vor lua mai mult de 10%...socul mare se va produce la generale, nu cred ca fac pragul singuri...

  1. De acord!

  PNL nu mai exista. Punct. Votezi PNL inseamna ca votezi PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb