Boeing a livrat primul său avion 787 Dreamliner din mai 2021

F.D.
Companii / 11 august

Boeing a livrat primul său avion 787 Dreamliner din mai 2021

Boeing a livrat ieri primul său 787 Dreamliner din mai 2021, acesta reprezentând un moment de referinţă după problemele de producţie a avionului cu fuselaj larg, cu care s-a confruntat producătorul american de aeronave în ultimul an, transmite Reuters, potrivit News.ro.

American Airlines a declarat că a preluat primul său Boeing 787 Dreamliner din aprilie 2021, informaţie care a dus la creşterea preţului acţiunilor operatorului aerian cu 4,5%.

Directorul general al American Airlines, Robert Isom, a reiterat într-o postare pe Instagram că operatorul aerian se aşteaptă să primească nouă avioane 787 în 2022.

Boeing a confirmat miercuri că şi-a reluat livrările în urma "activităţilor de analiză inginerească amănunţită, verificare şi refacere, pentru a se asigura că toate avioanele respectă specificaţiile stricte şi cerinţele de reglementare ale Boeing".

Acţiunile Boeing au crescut cu 3,3% în urma informaţiilor.

Reuters a scris pentru prima dată luni că Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a deschis calea pentru livrarea primului avion.

Luna trecută, FAA a aprobat planul de inspecţie şi modernizare al Boeing, necesar pentru a îndeplini standardele de certificare.

În urma a două prăbuşiri fatale de avioane 737 MAX, în 2018 şi 2019, FAA s-a angajat să examineze mai îndeaproape Boeing şi să îi delege mai puţine responsabilităţi pentru certificarea aeronavelor. În septembrie 2020, FAA a declarat că investighează defecţiunile de fabricaţie ale unor avioane 787.

Boeing are aproximativ 120 de avioane 787 care aşteaptă să fie livrate.

FAA a spus că "va inspecta fiecare aeronavă înainte să fie eliberat un certificat de navigabilitate şi autorizarea livrării".

De obicei, FAA deleagă producătorului autoritatea de aprobare a avioanelor dar, în unele cazuri, cum ar fi 737 MAX, aceasta şi-a păstrat responsabilitatea pentru aprobarea fiecărui avion nou.

Directorul general al Boeing Commercial Airplanes, Stan Deal, le-a spus angajaţilor, într-un e-mail văzut de Reuters, că producătorul de avioane "va continua să-şi ia timpul necesar pentru a se asigura că fiecare avion îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate".

American Airlines are în comandă alte 42 de avioane 787. În ianuarie, Boeing a raportat costuri de 3,5 miliarde de dolari din cauza întârzierii livrărilor de avioane 787 şi a concesiunilor făcute clienţilor şi costuri anormale de producţie de un miliard de dolari, care decurg din defecte de producţie şi reparaţii şi inspecţii aferente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro