BOEING: Recâştigarea încrederii clienţilor va fi un proces de durată

D.V.
Companii /

Recâştigarea încrederii clienţilor va fi un proces de durată

Preşedintele şi directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg, a declarat duminică faptul că grupul a făcut o greşeală atunci când a instalat un sistem de avertizare defect în cabina avioanelor 737 MAX şi a anticipat că procesul de recâştigare a clienţilor va dura, în urma celor două accidente fatale, transmite Reuters.

Muilenburg a spus că Boeing nu a reuşit să comunice clar cu autorităţile de reglementare şi clienţii, dar a apărat sofware-ul de control al direcţiei botului avionului, aflat în centrul investigaţiilor deschise în urma celor două accidente care au dus la consemnarea la sol a aeronavelor 737 MAX la nivel mondial.

Muilenburg a recunoscut greşeala Boeing, de a comunica autorităţilor de reglementare şi clienţilor faptul că o lumină de avertizare din cabină era defectă. Acesta a precizat că defectul face parte din investigaţia autorităţilor de reglementare.

Şeful Boeing a mai spus că opiniile autorităţilor de reglementare referitoare la momentul în care avionul MAX va putea să redevină operaţional sunt tot mai convergente.

Muilenburg anticipează că MAX va reveni în serviciu în acest an şi a arătat că 90% dintre clienţi au participat la şedinţe de simulare cu suftul actualizat MCAS. Boeing lucrează cu autorităţile de reglementare pentru obţinerea în curând a autorizaţiei de zbor.

Boeing a anunţat că a urmat proceduri de proiectare tehnică consacrate, la proiectarea 737 MAX. Întrebat de ce aceste proceduri nu au descoperit minusurile softului de control MCAS şi ale arhitecturii seonzorului, Muilenburg a spus că în mod clar pot fi făcute îmbunătăţiri.

Declaraţiile lui Muilenburg, făcute în ajunul salonului aeronautic de la Paris, scot în evidenţă eforturile Boeing de a adopta un ton diferit faţă de cel adoptat imediat după prăbuşirea avionului companiei Lion Air, în octombrie anul trecut, când a ridicat întrebări legate de pilot şi lucrările de mentenanţă.

Muilenburg a declarat că Boeing se aşteaptă la unele comenzi la acest salon de aeronautică, pentru avioane mari, dar că principala sa atenţie la ediţia din acest an va fi siguranţa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS