Abonament gratuit

BOERSEN-ZEITUNG:BNP, în fruntea listei pentru preluarea diviziei de derivate a Deutsche Bank

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BNP, în fruntea listei pentru preluarea diviziei de derivate a Deutsche Bank

BNP Paribas SA, cel mai mare grup bancar din Franţa, se află în fruntea listei companilor interesate să cumpere operaţiunile cu derivate ale grupului germen Deutsche Bank AG, anunţă Boersen-Zeitung, fără să citeze sursa informaţiei. Aceste activităţi presupun vânzarea certificatelor şi garanţiilor către investitorii retail.

Conform Boersen-Zeitung, analiştii au estimat valoarea diviziei la 400-500 de milioane de euro.

BNP a refuzat să comenteze informaţia, potrivit Reuters.

Deutsche Bank a informat, însă, că analizează operaţiunile amintite după ce a decis să renunţe la activităţile de tranzacţii cu acţiuni. "Analiza este în derulare şi suntem angajaţi să continuăm să servim clienţii în mod normal", potrivit Deutsche Bank.

Amintim că Deutsche Bank AG a înregistrat, în intervalul aprilie-iunie 2019, cea mai mare pierdere trimes­trială din ultimii patru ani, pe fondul costurilor generate de planul de restructurare. Banca a avut un rezultat negativ net de 3,1 miliarde de euro în trimestrul al doilea din 2019, faţă de un profit de 201 miliarde de euro în trimestrul întâi din anul curent, respectiv de 401 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2018. Analiştii preconizau o pierdere de 1,7 miliarde de euro.

Pierderea trimestrială este cea mai mare înregistrată de bancă după intervalul iulie-septembrie 2015, când atingea 6 miliarde de euro.

În perioada de raportare, banca a avut costuri cu reducererile de personal şi reorganizarea de 3,4 miliarde de euro. Dacă aceste cheltuieli nu sunt luate în calcul, Deutsche Bank a obţinut un câştig net de 231 milioane de euro în perioada amintită, mai mic cu peste 40% faţă de anul trecut.

Veniturile din vânzările băncii au scăzut cu 6%, la 6,2 miliarde de euro, în timp ce analiştii anticipau 6,3 miliarde de euro.

Deutsche Bank preconizează că planul său de restructurare va costa, în total, 7,4 miliarde de euro, iar instituţia de credit va reveni pe profit anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie