Abonament gratuit

Bogdan Aurescu a discutat cu ambasadorul SUA despre situaţia creată de pandemia de coronavirus

C.B.
Miscellanea /

Bogdan Aurescu

Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, marţi, pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman. Cei doi oficiali au trecut în revistă situaţia deosebită creată de epidemia de COVID-19 şi măsurile excepţionale luate la nivel global, precum şi provocările cu care se confruntă statele în acest context.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Ministerul Afacerilor Externe, ambasadorul Adrian Zuckerman a înmânat ministrului Bogdan Aurescu o scrisoare din partea secretarului de state al SUA, Mike Pompeo.

"Prin intermediul acestei scrisori, secretarul de stat Pompeo îi mulţumeşte personal şefului diplomaţiei române pentru buna colaborare avută pe canale diplomatice cu România, inclusiv prin intermediul Ambasadei României la Washington şi a Consulatului General din Los Angeles, pentru repatrierea în siguranţă a cetăţenilor europeni, inclusiv români, care se aflau pe nava Grand Princess. Secretarul de stat Mike Pompeo atrage atenţia că această excelentă cooperare, care s-a desfăşurat în condiţii deosebit de complexe, reflectă prietenia solidă dintre România şi Statele Unite, precum şi contribuţia valoroasă a României la nivel european şi internaţional. Înaltul oficial american a adresat, cu acest prilej şi în contextul celebrării în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice România-SUA, invitaţia ca ministrul Bogdan Aurescu să efectueze la începutul lunii aprilie, sau cât mai curând posibil când situaţia o va permite, o vizită la Washington", a transmis MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat faptul că, în această perioadă complexă, trebuie păstrate în atenţie, în paralel cu eforturile corelate epidemiei cu care se confruntă ţările, şi proiectele strategice şi priorităţile de politică externă, care să contribuie la creşterea suplimentară a securităţii cetăţenilor. A asigurat că diplomaţia română îşi continuă activitatea în parametri normali, cu respectarea condiţiilor specifice generate de situaţia actuală.

Cei doi oficiali au discutat şi despre cooperarea în domeniul apărării şi al securităţii şi a existat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile din Republica Moldova.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS