Bogdan Aurescu a discutat cu omologul din Slovacia despre dezvoltarea relaţiilor economice

G.D.
Politică / 30 noiembrie 2022

Bogdan Aurescu a discutat cu omologul din Slovacia despre dezvoltarea relaţiilor economice

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut, astăzi, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe şi europene al Republicii Slovace, Rastislav Kaèer, în marja reuniunii miniştrilor de externe din statele membre NATO, pe care ministrul român de externe o găzduieşte la Bucureşti. Discuţiile celor doi miniştri au reconfirmat nivelul excelent al relaţiilor bilaterale, dorinţa ambelor părţi de a consolida dialogul politico-diplomatic şi de a continua dezvoltarea relaţiilor economice şi sectoriale substanţiale între cele două ţări, transmite News.ro.

"Ministrul slovac de externe a exprimat apreciere pentru protecţia acordată de România persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, inclusiv celor care aparţin minorităţii slovace din România, reflectată în integrarea foarte bună a acestora în societatea românească, concomitent cu păstrarea identităţii etnice a acestora. Totodată, a subliniat că abordarea României poate reprezenta un model regional în acest sens. Şeful diplomaţiei romane a salutat, la rândul său, integrarea foarte bună a cetăţenilor români care trăiesc în Slovacia şi a propus consolidarea cooperării bilaterale prin schimbul de experienţe şi bune practici pe acest palier", arată comunicatul de presă al MAE.

Totodată, au fost abordate temele de interes reciproc de pe agenda regională şi europeană, inclusiv gestionarea efectelor negative multiple ale agresiunii ilegale a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. De asemenea, cei doi şefi ai diplomaţiilor au discutat despre importanţa creşterii rezilienţei la nivel regional, prin promovarea valorilor democratice, a dreptului internaţional şi a ordinii bazate pe reguli, precum şi izolarea actorilor la nivel regional şi internaţional care nu împărtăşesc aceleaşi interese şi abordări principiale strategice.

Sursa citată mai precizează că, în cadrul discuţiilor, ministrul Bogdan Aurescu a mulţumit omologului său pentru sprijinul constant acordat de Republica Slovacia aderării fără întârziere a României la spaţiul Schengen. Demnitarul slovac a reconfirmat sprijinul ferm al ţării sale pentru finalizarea cu succes în perioada imediat următoare a acestui obiectiv deosebit de important pentru România şi pentru întreaga Uniune.

Ministrul slovac a adresat omologului român invitaţia de a efectua o vizită în Slovacia la începutul anului viitor, invitaţie acceptată cu plăcere de ministrul român de externe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro