Bogdan Aurescu l-a primit pe ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite

F.D.
Politică / 5 septembrie

Bogdan Aurescu l-a primit pe ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit, astăzi, pe ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Sultan Mohamed Majed Al Ali, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare. Ministrul de Externe a evidenţiat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti şi de la Abu Dhabi, până la cel mai înalt nivel, de a pune în practică, de o manieră aplicată, parteneriatul economic dintre cele două state, informează MAE, potrivit News.ro.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a urat ambasadorului agreat al EAU bun-venit în România şi a folosit acest prilej pentru a saluta nivelul ridicat al dialogului bilateral, materializat în ultima perioadă prin contacte frecvente atât la nivel înalt, cât şi tehnic.

În acest sens, şeful diplomaţiei române a evidenţiat angajamentul autorităţilor de la Bucureşti şi de la Abu Dhabi, până la cel mai înalt nivel, de a pune în practică, de o manieră aplicată, parteneriatul economic dintre cele două state.

Bogdan Aurescu a evidenţiat că discuţiile la nivel economic şi sectorial care au avut loc în cadrul vizitei Prim-ministrului Nicolae Ciucă la Abu Dhabi (21 iunie 2022) şi al celei de-a doua sesiuni a Comitetului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU (22 iunie), prezidate de partea română la nivel de ministru al afacerilor externe, precum şi convorbirile telefonice la nivel înalt, de la 27 iulie, între cei doi şefi ai diplomaţiilor, şi 1 august, între Prim-ministrul României şi Preşedintele EAU, s-au dovedit deosebit de utile pentru avansarea de proiecte concrete de cooperare.

Oficialul român a subliniat că aceste proiecte constituie obiective prioritare pe agenda bilaterală pentru perioada următoare, atât la nivelul ministerelor de resort, cât şi prin implicarea mediului de afaceri din cele două state, ministrul Bogdan Aurescu accentuând necesitatea stimulării şi monitorizării cu atenţie a evoluţiilor în implementarea tuturor deciziilor adoptate la nivel înalt.

La rândul său, ambasadorul agreat al Emiratelor Arabe Unite la Bucureşti, Sultan Mohamed Majed Al Ali, a subliniat hotărârea autorităţilor emirateze şi angajamentul său personal de a dezvolta şi aprofunda relaţiile cu România, cu accent pe domeniul economiei, investiţiilor şi pentru realizarea proiectelor discutate cu ocazia contactelor recente la nivel înalt.

Şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe ambasadorul agreat al EAU de întreaga deschidere şi sprijinul autorităţilor române pentru îndeplinirea cu succes a mandatului său în România.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro