Bogdan Aurescu participă la Reuniunea Coaliţiei Globale anti-ISIS

S.B.
Miscellanea / 11 mai

Bogdan Aurescu participă la Reuniunea Coaliţiei Globale anti-ISIS

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă, miercuri, la reuniunea ministerială a Coaliţiei Globale anti-ISIS/Daesh, care se desfăşoară la Marrakesh, în Maroc, informează news.ro.

Potrivit MAE, reuniunea este co-prezidată de Statele Unite ale Americii şi de Regatul Maroc, reunind peste 75 de reprezentanţi ai statelor şi organizaţiilor internaţionale membre ale Coaliţiei, între care majoritatea statelor membre NATO şi UE, state partenere din Balcanii de Vest, Orientul Mijlociu, Africa, Asia, precum şi Uniunea Europeană, NATO, INTERPOL.

În cadrul reuniunii ministeriale vor fi analizate acţiunile Coaliţiei Globale anti-ISIS/Daesh din ultimul an şi vor fi decise principalele linii de acţiune şi priorităţi pentru continuarea combaterii ameninţării teroriste la nivel regional şi global. Principalele teme de dezbatere vor viza situaţia de securitate din Irak, Siria, precum şi evoluţia fenomenului terorist pe continentul african şi în Afganistan.

"Ministrul Bogdan Aurescu va evidenţia contribuţia României sub egida Coaliţiei, ţara noastră fiind angajată din 2016 atât în cadrul Forţelor Coaliţiei (în cadrul Operaţiei Inherent Resolve şi al Misiunii NATO în Irak), cât şi prin intermediul contribuţiei pentru stabilizare şi reconstrucţie în statele afectate de acţiunile ISIS/Daesh. Totodată, şeful diplomaţiei române va folosi acest prilej pentru a transmite un mesaj de susţinere pentru eforturile Coaliţiei de a învinge definitiv ISIS/DAESH şi pentru oprirea riscului de resurgenţă a ameninţării reţelelor teroriste, printr-o abordarea integrată, care să reunească dimensiunile politice, militare, precum şi cele sociale şi economice", a arătat MAE.

În marja reuniunii, ministrul Bogdan Aurescu va avea şi o serie de întrevederi bilaterale.

Statele Unite ale Americii au anunţat, la 10 septembrie 2014, formarea unei coaliţii internaţionale pentru lupta contra ISIS/Daesh. În acest sens, eforturile de a concretiza o acţiune militară contra ISIS/Daesh au fost centralizate şi consolidate prin iniţierea operaţiunii Inherent Resolve (OIR). Coaliţia funcţionează pe baza Rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU 2178 (privind luptătorii străini) şi acţionează în principal în cadrul operaţiei OIR conduse de SUA, în baza art. 51 al Cartei ONU, cu obiectivul de neutralizare şi, în cele din urmă, de distrugere a ISIS/Daesh.

În prezent, Coaliţia este formată din 85 de state şi organizaţii internaţionale şi beneficiază de un Secretariat coordonat de SUA, la Washington.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro