BOGDAN AURESCU:"Războiul Rusiei contra Ucrainei nu este un atac împotriva securităţii europene, ci unul împotriva valorilor democratice"

F.D.
Politică / 30 septembrie

"Războiul Rusiei contra Ucrainei nu este un atac împotriva securităţii europene, ci unul împotriva valorilor democratice"

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, astăzi, la Deschiderea anului universitar la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Ministrul a afirmat în discurs că educaţia la un nivel cât mai înalt şi profesionist este unul dintre principalele instrumente prin care societatea devine mai puternică în faţa provocărilor, transmiţând studenţilor Facultăţii de Drept că tinerii educaţi în spiritul şi litera legii reprezintă garanţia pentru un viitor mai bun în România, conform News.ro.

Bogdan Aurescu, profesor de drept internaţional public în cadrul Facultăţii, a evocat în discursul său importanţa dreptului internaţional şi a studiului acestuia, ca pilon al relaţiilor internaţionale, al dezvoltării eficiente a societăţii, precum şi al politicii externe a României.

"Dreptul internaţional reprezintă unul dintre pilonii structurali ai apărării unei lumi libere, în care pacea şi securitatea, precum şi respectul autentic între state şi alţi actori care sunt activi în plan internaţional, reprezintă fundamentul pe care se sprijină rezilienţa şi progresul societăţilor noastre. Este un pilon esenţial al evoluţiei societăţilor democratice, în ceea ce numim statul de drept la nivel internaţional sau, mai nou, ordinea globală bazată pe reguli... Pentru România, dreptul internaţional este esenţial în realizarea eficientă a politicii noastre externe, adică în atingerea obiectivelor noastre naţionale. El face parte din nucleul esenţial al politicii noastre externe", a arătat în intervenţia sa ministrul Bogdan Aurescu.

Totodată, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că relevanţa dreptului internaţional este cu atât mai pregnantă în contextul invaziei agresive, nelegale şi nejustificate a Rusiei în Ucraina, ale cărei efecte au fost şi sunt gestionate inclusiv prin intermediul dreptului internaţional.

În acest context, fără precedent în ultimele decenii, ministrul Bogdan Aurescu a transmis că instrumentele dreptului internaţional joacă un rol vital în contracararea acestor încălcări grave prin prisma valorilor care trebuie apărate, pentru că războiul Rusiei contra Ucrainei nu este doar un atac împotriva securităţii noastre europene sau euroatlantice, ci este un atac împotriva valorilor democratice, asupra fiecăreia dintre societăţile noastre democratice şi libere".

Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit şi la aşa-zisele referendumuri organizate pe teritoriile ocupate de Rusia, reiterând faptul că acestea reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional şi subliniind că niciun câştig teritorial realizat prin încălcarea dreptului internaţional sau prin folosirea forţei sau ameninţării cu forţa nu poate fi recunoscut ca legal. În egală măsură, ministrul Aurescu a condamnat intenţia anexării teritoriilor pe care s-au organizat aceste aşa-zise referendumuri, preconizată în cursul acestei zile.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Aurescule, lasa gargara. Ai condamnat atacurile asupra conductelor din infrastructura Uniunii Europene? Din acele conducte detinute 50% de Germania? De ce taci, Aurescule? Stii cumva ca SUA si Polonia au facut-o? Si sustii un atac terorist?

  Războaiele din Irak, Afganistan, Kosovo.....

  dus de americani ce a fost??? 

  Probabil export de democratie

  occidentala cu forta 

  1. Si razboiul din Ucraina e export de democratie rasariteana cu forta?

   Argumentatie extrem de slaba,

   n-ar strica niste cunostinte in afara

   de google si internet liber 

   Vroiai sa spui ceva si ti s-a luat curentul inainte sa aduci argumentatia aia puternica?

  Prostane Aurescu, o tot arzi tu cu "democrația" din Ucraina ca o slugă proastă.

  Însă Ucraina nu e nicio democrație. E chiar mai puțin democratică decât dictatura din Rusia!

  În Ucraina de ani de zile s-au eliminat partide politice pentru că nu erau "bune", s-au închis pe bandă rulantă școlile minorităților (inclusiv românești), s-au închis posturi de radio/TV tot pentru "nu erau bune", libertatea presei e SF, un dezastru mai mare decât chiar în Rusia unde taica Putin mai e criticat din an în paști la show-uri televizate. Până una alta ucrainienii și-au împușcat în cap, fără proces, unul din negociatorii trimiși la discuții cu rușii în aprilie. L-au împușcat fără proces nu mafiot ci așa ... democratic. 

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro